De aansprakelijkheidsverzekering: tips en trucs!


Stel: na een avondje stappen met vrienden stapt u beschonken op de fiets om terug te gaan naar huis. Maar tijdens het opstappen verliest u uw evenwicht – de alcohol lijkt u toch meer in zijn greep te hebben dan dat u eerst dacht – en u valt samen met uw fiets tegen een daar geparkeerde, nieuwe BMW. Gevolg: flinke deuken, krassen en een kapotte zijspiegel. En alsof het niet erger kan: u wordt aansprakelijk gesteld voor het veroorzaken van de schade van duizenden euro’s. Gelukkig hebt u een aansprakelijkheidsverzekering! Of toch niet…?

Het AD komt deze week met een handzaam stuk over de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Hoewel een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, is het wél verstandig deze af te sluiten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Neem de tips van het AD ter harte!

Lees hier het stuk van het Algemeen Dagblad.

Hebt u schade veroorzaakt, maar géén aansprakelijkheidsverzekering? Of dekt uw verzekering niet alle veroorzaakte schade? Neem dan contact op met Omnius!

Onze juristen van de Omnius Intakebalie spreken regelmatig met mensen die geen aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten maar wel schade hebben veroorzaakt. Is dit bij u ook het geval? Dan is het verstandig een advocaat in te schakelen die uw belangen behartigt in een evt. schadevorderingsprocedure. Lees hier meer over aansprakelijkheid.

Ook als u wél een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten, kan het voorkomen dat niet alle schade vergoed wordt vanuit de verzekering. Lees meer over de dekking vanuit de verzekeringspolis.

Hebt u vragen over uw eigen situatie? Neem dan contact op met de Omnius Intakebalie. Onze juristen spreken vaker met mensen die in deze situatie zitten en adviseren u graag over uw mogelijkheden. Waar nodig kunnen ze u doorverwijzen naar een advocaat in uw eigen regio.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.