Belastingaftrek kinderalimentatie afgeschaft


Alimentatieplichtigen mogen op dit moment nog kinderalimentatie aftrekken van hun inkomen bij de belastingaangifte. Dit zorgt voor lagere lasten bij de alimentatieplichtige. Per 1 januari wijzigt deze regeling. Vanaf dat moment mag de kinderalimentatie niet meer worden afgetrokken.

 

Voor de alimentatieplichtige heeft dit als direct gevolg dat hij of zij per saldo meer gaat betalen. Tot wel € 300,- per maand! Een goede reden om uw alimentatieafspraken onder de loep te nemen en mogelijk aan te passen!

 

Huidige situatie
Wanneer een ouder na een scheiding bijdraagt in de kosten van het levensonderhoud van kinderen tot 21 jaar, is dat kinderalimentatie. Er geldt nu een belastingvoordeel. De uitgave aan kinderalimentatie mag in mindering worden gebracht op het inkomen van het betreffende jaar waarin kinderalimentatie is betaald. Wel moet aan alle voorwaarden worden voldaan.

 

Wijziging per 1 januari 2015
Vanaf 1 januari a.s. vervalt deze regeling en er is geen overgangsregeling van toepassing. Het bruto bedrag aan kinderalimentatie wijzigt niet. Dit betekent dat u netto minder geld overhoudt, door het vervallen belastingvoordeel.

 

Alimentatie wijzigen?
Alimentatieplichtigen gaan vanaf 2015 meer betalen. Dit gaat men direct in de portemonnee voelen. Bij de vaststelling van de alimentatie is immers rekening gehouden met de belastingteruggave. Nu deze regeling vervalt, is er wellicht ruimte om de alimentatieafspraken en het maandbedrag te wijzigen. De alimentatie advocaten aangesloten bij Omnius Advocatennetwerk helpen u hierbij graag!

 

Wacht niet en neem contact op
Gaat u ook meer betalen per 1 januari? De alimentatie advocaten van Omnius Advocatennetwerk helpen u graag de alimentatie te verlagen. Dit kan door overleg met uw ex-partner, met een herberekening of een gang naar de rechter in het uiterste geval.

 

Neem contact op met onze juridische intakebalie voor een beoordeling van uw situatie.

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 0900 – 8048 (3 cpm)
of stel uw vraag via de website.

 


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Privacyverklaring*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 292 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.1

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 292 advocaten en meer dan 126 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.