Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) opgeschort


De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) is in ieder geval tot 1 januari 2018 opgeschort. De komst van deze wet resulteerde er namelijk in dat opdrachtgevers het niet meer aandurfden om opdrachtnemers (ZZP’ers) in dienst te nemen. Toch is het voor opdrachtgevers van belang om de samenwerking met ZZP’ers goed in kaart te hebben.

 

Per 1 mei 2016 is de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) niet meer rechtsgeldig. Om de arbeidsrelatie van opdrachtgevers en ZZP’ers beter in kaart te brengen is de Wet DBA in het leven geroepen. De Belastingdienst kan controleren of er sprake is van een verkapt dienstverband tussen een opdrachtgever en de ZZP’er(s). Indien dit het geval was, kon de Belastingdienst tot voor kort een naheffingsaanslag loonheffingen en boetes opleggen aan de opdrachtgever. Veel opdrachtgevers wilden hierdoor geen ZZP’ers meer inhuren omdat werd gevreesd voor deze naheffingsaanslag en boetes.

 

De Wet DBA wordt in ieder geval tot 1 januari 2018 opgeschort. Dit betekent dat er geen controles meer worden uitgevoerd door de Belastingdienst.

Toch blijft het voor ondernemers belangrijk om de samenwerking met ZZP’ers goed in kaart te hebben. Er wordt namelijk nog wel door de Belastingdienst gehandhaafd wanneer door een opdrachtgever kwaadwillend wordt gefraudeerd en er overduidelijk sprake is van verkapte dienstverbanden met ZZP’ers.

Om vrij en veilig te kunnen blijven werken blijft het dus aan te raden een door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomst op te stellen. Zo voorkomt u eventuele problemen en weet u zeker dat de samenwerking op de juiste manier vastgelegd is.

 

Tijdelijke aanbieding!

Omnius biedt t/m 31 december 2016 de volgende diensten en kortingen voor zowel zzp’ers als opdrachtgevers:

Stel uw vraag

Neem direct contact op met de Omnius intakebalie via 088 – 629 00 29 (lokaal tarief)
of stel uw vraag via de website.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf di 08:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.