Juridisch innovatiebureau HiiL: ‘Rechtstaat staat innovatie in de weg’


De huidige wetgeving zit innovatieve juridische concepten in de weg, dat blijkt uit een onderzoek van juridisch innovatiebureau HiiL.

 

Volgens HiiL moet er meer ruimte komen voor innovatie in de juridische sector. Want: ‘op dit moment werkt de rechtstaat niet goed’, schrijft HiiL in het onderzoeksrapport. Burenruzies, echtscheidingen of ontslagzaken: traditionele juridische procedures bieden geen goede oplossing voor deze alledaagse rechtsproblemen. Steeds vaker eindigen deze conflicten in lange slepende juridische procedures.

 

Innovatieve juridische projecten

In een eerder interview met het FD zei HiiL-directeur Maurits Barendrecht: ‘In de juridische sector zijn veel prachtige innovatieve projecten, maar een systeem om die projecten groot te maken ontbreekt. De wetgeving zit in de weg. De procedures van de rechtstaat liggen vast.’

 

Op dit moment moeten nieuwe toetreders als rechtsbijstandsverzekeraars, innovatieve rechters of vernieuwende juridische concepten om die regels heen werken. Zij hebben te maken met flink gesubsidieerde concurrentie. Volgens HiLL heeft Nederland nieuwe wegen naar rechtvaardige oplossingen nodig: ‘Routes waarop mensen zich gehoord voelen en waarop ze tijdig en effectief hun bestemming kunnen bereiken. Om die nieuwe routes te ontwikkelen, in een systeem dat zo vast zit, is ruimte nodig.’

 

Lees meer


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf za 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 162 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 162 advocaten en meer dan 55 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.