Huwelijksrecht is veranderd: laat u adviseren!


Geen vuiltje aan de lucht als je op de roze wolk van het trouwen zit. Veel mensen realiseren zich dan ook niet dat het huwelijk ook een zakelijke overeenkomst is met je partner. Als het later dan toch een keer misgaat, komt menigeen er tot zijn schrik achter dat veel zaken toch beter geregeld hadden kunnen worden. Gevolg: ruzies en oplopende conflicten met de ex-partner. Voorkom deze conflicten en verdiep je in het huwelijksrecht en de ontwikkelingen in dit kader.

Tot 2018 trouwde je automatisch in gemeenschap van goederen, tenzij je koos voor huwelijkse voorwaarden. Vanaf 1 januari 2018 is het huwelijksrecht aangepast en trouw je standaard in “een beperkte gemeenschap van goederen”. De NOS spreekt met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie om erachter te komen wat dit voor gevolgen heeft in de praktijk.

Lees hier het interview en bekijk het filmpje met notaris Nick van Buitenen.

Wilt u nog meer informatie over de veranderingen binnen het huwelijksrecht? Advocaat Laura Mulders, werkzaam bij Abma Schreurs Advocaten en gespecialiseerd in het personen- en familierecht, geeft in haar blog op onze website een heldere toelichting.

Gaat u scheiden? Dan kan dit een moeilijke periode zijn in uw leven. Toch is het belangrijk dat u afspraken maakt met uw partner om toekomstige conflicten te voorkomen!

Een scheiding komt meestal niet uit de lucht vallen en gaat regelmatig gepaard met emoties en oplopende conflicten. Toch is het juist in deze periode belangrijk dat u afspraken maakt over de verdeling van uw bezittingen en eventuele schulden. Denk hierbij aan uw koopwoning: wie blijft er wonen en wat doen we met de hypotheek? Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit convenant moet niet alleen een oplossing zijn voor nu, maar moet ook toekomstbestendig zijn. Onze Omniusadvocaten stellen voor u graag een toekomstbestendig echtscheidingsconvenant op.

Hebt u een onderneming of andere grotere belangen?

Het opstellen van een echtscheidingsconvenant is met name van belang als u grotere belangen hebt. Denk aan de situatie dat u een BV hebt en gezamenlijk aandelen bezit. In ons Omniusnetwerk hebben we echtscheidingsadvocaten die gespecialiseerd zijn in een complexe afwikkeling van echtscheidingen.

Bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat?

Omnius heeft een breed netwerk aan advocaten die gespecialiseerd zijn in echtscheidings- en alimentatiezaken. Op basis van uw situatie kunnen we u doorverwijzen naar een geschikte advocaat in uw eigen regio.

Op onze website treft u meer informatie aan. Ook kunt u contact opnemen met onze juristen van de Omnius Intakebalie. Zij adviseren u over uw mogelijkheden en kunnen u waar nodig doorverwijzen naar een advocaat binnen uw eigen regio.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf za 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 162 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 162 advocaten en meer dan 55 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.