Rechtsbijstandsverzekering…? Doe maar voor de zekerheid!


Nederlanders houden van verzekeren. Er zal maar iets gebeuren! Dan ben je in ieder geval goed verzekerd. Een rechtsbijstandsverzekering zorgt er bijvoorbeeld voor dat onvoorziene juridische kosten – onder voorwaarden – gedekt zijn. En dat is handig, want een simpele zaak kost vaak al honderden tot enkele duizenden euro’s! Bijkomend voordeel:  je hebt het recht om bij een rechtsbijstandsverzekering zelf je advocaat te kiezen. De Volkskrant is echter kritischer: niet in alle gevallen is het zinvol je te verzekeren voor toekomstige rechtsbijstand.

Dat de gemiddelde Nederlander zich relatief veel verzekert, kun je onder meer verklaren aan de hand van de onderzoeken van Geert Hofstede, deskundige op het gebied van cultuuronderzoek. Hij constateert dat Nederland hoger dan gemiddeld scoort op de index van “onzekerheidsvermijding”. Het zoveel mogelijk willen ondervangen van onzekerheid leidt tot relatief veel wet- en regelgeving, bureaucratische processen en een hoge verzekeringsbereidheid.

Volkskrant: “rechtsbijstandsverzekering niet altijd zinvol”

Het lijkt echter niet in álle gevallen zinvol om je te verzekeren voor toekomstige rechtsbijstand, aldus de Volkskrant die onlangs een kritisch artikel gepubliceerd heeft over de rechtsbijstandsverzekering. In de praktijk blijkt dat de verzekeringsmaatschappij niet alle claims behandelt door het hanteren van een “claimdrempel”. Daarnaast kun je als particulier ook veel zelf, zeker als je jezelf juridisch wegwijs weet te maken en vaardig genoeg bent om zelf een juridische brief op te stellen.

Lees hier het artikel van Reinout van der Heijden op de website van de Volkskrant.

Rechtsbijstandsverzekering: u mag zelf uw advocaat kiezen!

Het bovenstaande laat uiteraard onverlet dat je in complexe zaken – of in zaken waarbij het inschakelen van een advocaat verplicht is – een beroep kunt doen op jouw rechtsbijstandverzekering. De kosten kunnen dan ongemerkt flink oplopen: een rechtsbijstandverzekering biedt dan uitkomst. Let op: u hebt daarbij óók de mogelijkheid om zelf een advocaat te kiezen!

Bestaat er aanleiding om een zaak te starten of is iemand een zaak tegen u gestart? Neem contact op met Omnius!

De juristen van de Omnius Intakebalie spreken dagelijks met mensen die behoefte hebben aan juridisch advies en/of een advocaat. Denk aan horecaondernemers die een inkoopcontract hebben met een drankleverancier waarbij de leverancier structureel verzuimt (tijdig) te leveren. In dat geval spreken we van wanprestatie. Ook spreken onze juristen veel met werkgevers die vanwege een conflict een werknemer willen ontslaan: wat zijn dan de mogelijkheden voor de werkgever?

Of u nu een rechtsbijstandsverzekering hebt of niet, u kunt altijd contact opnemen met Omnius. Bij een rechtsbijstandsverzekering hebt u immers een vrije advocaatkeuze. Wij kunnen goed inschatten welk type advocaat het beste bij uw situatie past en adviseren u graag. Omnius werkt samen met een brede groep advocaten op allerlei rechtsgebieden. Als u contact opneemt met onze juristen van de Omnius Intakebalie maken zij een inschatting van uw situatie en geven ze u een eerste advies. Als dat nodig blijkt kunnen zij u doorverwijzen naar een geschikte advocaat in uw eigen regio.

Hebt u geen rechtsbijstandsverzekering en wilt u weten welke tarieven een advocaat in rekening brengt? Lees dan hier meer over de kosten. Hebt u hierover nog vragen? Neem dan contact op met onze juristen van de Omnius Intakebalie.


Heeft u een vraag over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 165 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 165 advocaten en meer dan 56 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.