Kunnen we je helpen met zoeken
Tussen de franchisegever en -nemer kan er soms een juridisch conflict ontstaan. Is er sprake van een conflict, dan kan een ervaren ondernemingsrecht advocaat een dergelijke juridisch geschil effectief helpen oplossen. Hij houdt hierbij rekening met ieders belangen, redelijkheid en de interpretatie van de overeenkomst.
Krijg jij te maken met een conflict? Raadpleeg een ondernemingsrecht advocaat uit het Omnius Platform.
Kunnen we je helpen met zoeken
Nederland telt ongeveer 800 franchiseformules, dat aantal groeit hard door in zowel vestigingen, medewerkers en omzet. Een conflict bij een franchise is niet uniek. Bij een franchiseorganisatie gaat een zelfstandig ondernemer (de franchisenemer) een zakelijke overeenkomst aan met een franchiseorganisatie (de franchisegever). Tegen betaling kan de franchisenemer gebruik maken van het merk, de formule, inkoop en expertise van de franchisegever.
Tussen de franchisegever en -nemer kan er soms een juridisch conflict ontstaan. Is er sprake van een conflict, dan kan een ervaren ondernemingsrecht advocaat een dergelijke juridisch geschil effectief helpen oplossen. Hij houdt hierbij rekening met ieders belangen, redelijkheid en de interpretatie van de overeenkomst. Krijg je te maken met een conflict? Raadpleeg een ondernemingsrecht advocaat uit het Omnius netwerk.
De conflicten die kunnen ontstaan tussen een franchisegever en franchisenemer kunnen bijvoorbeeld gaan over:
Een concreet voorbeeld is hierbij dat een franchisenemer zich niet zou houden aan de geheimhoudingsplicht. De franchisegever voorziet de franchisenemer namelijk van waardevolle informatie over de formule die wordt gehanteerd. Er kan schade ontstaan wanneer derde partijen achter bepaalde informatie komen. Wij kunnen jou voorzien van advies wanneer u te maken heeft met een conflict hierover, of over andere verplichtingen over en weer.
De franchisegever en –nemer maken natuurlijk afspraken met elkaar. Deze worden vastgelegd in overeenkomsten. De franchiseovereenkomst zelf duurt vaak vijf jaar. Over het algemeen bevat een franchiseovereenkomst een bepaling over het (tussentijds) beëindigen van de overeenkomst. Ook kunnen er daarnaast nog verschillende redenen zijn om een overeenkomst op te zeggen of te ontbinden. Vaak ontstaat over het ontbinden een conflict. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij weten hoe het zit. Wij kunnen je helpen bij het beëindigen van de overeenkomst. Kortom conflict franchise stoppen? Bel nu en laat je helpen!
Wanneer de franchisenemer de franchise zou willen overdragen, dan kan er conflict bestaan wanneer de franchisegever bijvoorbeeld van mening is dat de nieuwe kandidaat niet voldoet aan bepaalde vereisten (zoals opleidingsniveau, ervaring e.d.). Dit zou voor problemen kunnen zorgen. De franchisenemer blijft namelijk aan het contract vast zitten.
Een verplichting van de franchisenemer is dat deze handelt in lijn met de formule van de franchisegever. Het is de franchisenemer niet toegestaan om bijvoorbeeld eigenhandig allerlei acties op te zetten of om bepaalde producten naar eigen invulling te gaan verkopen onder naam van de franchisegever. Hier kan natuurlijk conflict over ontstaan waardoor de dagelijkse gang van zaken kan worden beïnvloed. Kortom jezelf laten bijstaan door een van onze advocaten of mediators is hierbij geen overbodige luxe.
Hoe moet er door de franchisegever en –nemer worden omgegaan met een situatie dat bijvoorbeeld buurtbewoners overlast ervaren? Wat als er een conflict ontstaat met de verhuurder van het pand. Bij wie ligt dan de bal om hierin te bemiddelen? Daarom ook voor dit soort vragen ben je bij een ondernemingsrechtadvocaat van Omnius aan het juiste adres. Voorkom verdere conflicten! Bel nu en leg uw vraag aan ons voor!
De franchisenemer krijgt een licentie (toestemming) over het gebruiken van de merknaam van de franchisegever. Hierover worden dus afspraken gemaakt. Het kan voorkomen dat een derde partij een vergelijkbare merknaam hanteert. Hierdoor kan verwarring ontstaan, bij welke ondernemer moet men nu terecht? Het is in het voordeel van de franchisegever om tegen de franchisenemer op te treden tegen dit soort inbreuken op de merknaam. Ook voor geschillen met merk- en handelsnamen kan je als franchisegever of –nemer altijd bij ons terecht.
Het is van groot belang dat franchisenemer en franchisegever duidelijke, heldere en redelijke afspraken hierover maken. Ontstaat er desondanks toch een conflict, dus dan biedt een goede ondernemingsrecht advocaat de uitkomst.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gespecialiseerde juridische ondersteuning wenst op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht of contractenrecht. Kortom het nu gaat om ziekteverzuim van een medewerker of de vergunning van de gemeente, onze ondernemingsrecht advocaten helpen je graag bij het oplossen van juridische vraagstukken. Neem vandaag nog contact op.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp