• 7 dagen per week bereikbaar
 • De best passende juridische oplossing
 • Ruim 260 ervaren advocaten
 • Garantie voor service en kwaliteit
Direct contact

Omnius Formule

 

Omnius werkt volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. In veel gevallen vormen digitale doe-het-zelf oplossingen de snelste en voordeligste oplossing. Indien u liever de hulp wenst van een juridisch adviseur, dan maken wij voor u graag de juiste match met een ervaren jurist of advocaat.

Onze juridische intakebalie fungeert daarbij als een laagdrempelige adviesbalie en verzorgt eerstelijns juridisch advies voor iedere particulier, zelfstandige en MKB’er.

Juridische dienstverlening anno nu

 

Wij verbazen ons nog regelmatig over de ‘ouderwetse’ wijze waarop een groot aantal juridische dienstverleners nog steeds zijn georganiseerd. De juridische branche speelt vaak nog onvoldoende in op de service-eisen van de huidige rechtzoekenden. Dat vraagt dus om vernieuwing in het aanbod van juridische diensten.

Juridische dienstverleners worden door het publiek vaak bestempeld als ‘stoffig’, ‘duur’ en ‘arrogant’. Omnius doet het daarom anders en speelt in op de behoefte van de markt:

 • Klantgerichte benadering
 • transparante communicatie
 • Goede bereikbaarheid
 • Duidelijkheid over kosten

Omnius Kosten

 

Veel juridische diensten komen aan de lopende band voor en kunnen daarom vaak vrij goed worden gestandaardiseerd. Toch benadrukken veel juridische dienstverleners echter vaak het “unieke” karakter van een zaak waardoor volgens hen alleen gewerkt kan worden op basis van een uurtarief met als gevolg dat de klant vooraf geen zekerheid heeft over de kosten.

Dienst met een vaste prijs

Dit kan in veel gevallen toch echt anders. Juridische dienstverleners kunnen vaak wel degelijk van tevoren goed inschatten welke tijdsbesteding en dus welke kosten met de werkzaamheden zijn gemoeid. Vooraf een vaste prijs aanbieden, daar waar het kan, is daarom een logisch onderdeel van de Omnius formule. Daarnaast doen wij niet aan kantoorkosten, dat is niet meer van deze tijd.

Drie hoogten uurtarieven

Soms is een zaak inderdaad “uniek” en kan het beste worden gewerkt op basis van een uurtarief. Omnius kent drie soorten uurtarieven afhankelijk van de mate van ervaring en specialisatie van de advocaat. De bij Omnius aangesloten advocaten brengen geen kosten in rekening voordat u akkoord bent gegaan met de offerte of opdrachtbevestiging.

Mocht er tijdens een juridisch traject iets veranderen in de situatie, met gevolgen voor de kosten, dan wordt u hierover tijdig geïnformeerd. Zo heeft u achteraf geen ongewenste verrassingen op uw factuur. Bij Omnius weet u dus altijd waar u aan toe bent.

Opdrachtbevestiging

 

In de relatie met de cliënt vormt de opdrachtbevestiging een belangrijk document. Met welk doel wordt de juridische dienstverlener ingeschakeld? Welke werkzaamheden gaat de advocaat voor u als cliënt uitvoeren? Tegen welk tarief wordt er gewerkt? Deze afspraken dienen 100% helder in de opdrachtbevestiging te worden afgesproken.

Bij Omnius weet u als cliënt dus altijd waar u aan toe bent. Wij werken niet zonder uw opdracht.

Bereikbaarheid

 

De receptie van veel juridische dienstverleners is van maandag tot en met vrijdag over het algemeen goed bereikbaar. Maar let op: bij een aantal kantoren gaat tussen de middag het antwoordapparaat er op. Tussen 12:00 en 13:30 uur wordt de bereikbaarheid dan al een stuk minder. Op vrijdagmiddagen wordt de telefoon na vieren soms helemaal niet meer beantwoord. Bij Omnius is goede en laagdrempelige bereikbaarheid per telefoon, mail en WhatsApp van het grootste belang.

Het intakegesprek met onze intakejuristen is bovendien altijd kosteloos en vrijblijvend. Ook ‘s avonds en in het weekend kunt u onze juristen bereiken voor een eerstelijns telefonisch juridisch advies. Uiteraard kunt u te allen tijde 24/7 per mail of WhatsApp uw vraag stellen en kunt u zelf aangeven wanneer u wilt worden teruggebeld.

De intakejuristen nemen ruim de tijd om uw situatie persoonlijk te bespreken. Op basis hiervan volgt een eventuele doorverwijzing naar de juiste specialist.

Snelle reactie

 

Wij snappen dat u snel geholpen wilt worden. Wij houden niet van lange reactietijden. Nadat u bent doorverwezen naar één van de advocaten uit het Omnius Advocatennetwerk wordt er altijd zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Historie

 

Twee algemeen directeuren? Wie is er dan de baas? Tako Johannesma en Ernst Bökenkamp voeren samen de leiding over Omnius. “Wij geloven dat je samen tot betere resultaten komt, teamwork dus.” Elk met hun eigen kunde en kwaliteiten.

Ernst houdt zich met name bezig met de ‘juridische kant’, de intakebalie en het advocatennetwerk. Tako richt zich vooral op de commerciële en financiële kant van de bedrijfsvoering. Samen vormen ze een sterk team dat elkaar aanvult en versterkt. De organisatie bestaat in totaal uit zo’n 45 medewerkers.

Succesvolle samenwerking

Ze kennen elkaar reeds uit hun studietijd in Groningen. Na ruim tien jaar ieder een eigen carrière te hebben gevolgd kwamen ze elkaar weer tegen en werken sinds tien jaar intensief samen aan het ontwikkelen en beheren van diverse bekende juridische concepten. Naast Omnius hebben ze op de Nederlandse en Belgische markt enkele bekende juridische merken neergezet. Voorbeelden hiervan zijn ‘De Landelijke Alimentatie Desk’ en ‘LS Advocaten Strafrecht’.

Binnen de specifieke doelgroep toonaangevende concepten die inmiddels een grote naamsbekendheid genieten. Vanuit de diverse merken worden in Nederland en België dagelijks ruim 200 advocatenkantoren voorzien van nieuwe zaken.

Pioniers

Na de vele jaren ervaring met de juridische dienstverlening vonden Tako en Ernst het tijd om het anders te doen. Na een jaar van voorbereiding is op 1 december 2012 Omnius als nieuwe formule van start gegaan.

Ruim vier jaar later is Omnius uitgegroeid tot een vooraanstaand en toonaangevend juridisch netwerk met zo’n 50 deelnemende kantoren en 260 advocaten door heel Nederland.

Missie en visie

 

Wij snappen dat u snel geholpen wilt worden. Wij houden niet van lange reactietijden. Nadat u bent doorverwezen naar één van de advocaten uit het Omnius Advocatennetwerk wordt er altijd zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Organisatie

 

Wij snappen dat u snel geholpen wilt worden. Wij houden niet van lange reactietijden. Nadat u bent doorverwezen naar één van de advocaten uit het Omnius Advocatennetwerk wordt er altijd zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Privacy

 

Wij snappen dat u snel geholpen wilt worden. Wij houden niet van lange reactietijden. Nadat u bent doorverwezen naar één van de advocaten uit het Omnius Advocatennetwerk wordt er altijd zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Snel inzicht in uw kansen?

 • Snel inzicht in uw kansen
 • Vrijblijvend advies over de te nemen vervolgstappen door de intakebalie
 • De best passende juridische oplossing
 • Match met de beste advocaat
Bel met de intakebalie
088 - 374 79 17
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. Openingstijden

Hoe werkt Omnius?

Stap 1: Leg uw probleem voor
Leg uw probleem voor aan de juristen van de Omnius Intakebalie. Per mail, Whatsapp of via 088 – 629 00 29. De Omnius intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.
Stap 2: Uw aanvraag wordt geanalyseerd
De juristen van de intakebalie geven u een eerstelijns advies en helpen u bij het kiezen van de juiste juridische oplossing. Zo nodig helpen zij u bij het selecteren van de juiste advocaat en het doorgeven van uw contactaanvraag..
Stap 3: Contact met de juiste advocaat
De advocaat neemt in principe dezelfde dag nog contact met u op. Tijdens dit telefoongesprek met de advocaat worden de vervolgstappen en de te maken kosten besproken. Komt u hier samen uit, dan zal de advocaat met uw zaak aan de slag gaan.
Bel met de intakebalie
088 - 374 79 17
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

Stel vrijblijvend uw vraag

Met het invullen van ons formulier stemt u in met onze beperking van aansprakelijkheid en ons privacy statement
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en verzonden via SSL.

Waarom Omnius?

Waarom Omnius?

Omnius is een formule voor juridische diensten voor particulieren en ondernemers die een combinatie van kwaliteit, service en helderheid wensen.

Omnius biedt als eerste en enige in Nederland trapsgewijze juridische dienstverlening aan waardoor altijd de juiste, best passende en meest kostenefficiënte juridische oplossing kan worden gekozen.

Omnius heeft met 50 deelnemende zelfstandige advocatenkantoren en ruim 350 ervaren, vakkundige en onafhankelijke advocaten, het grootste advocatennetwerk van Nederland waarin alle advocaten worden samengebracht in de Omnius-formule waardoor kwaliteit en service worden gewaarborgd.

Alle advocaten zijn gebonden aan het Omnius keurmerk voor klanttevredenheid.

 • Omdat het ook anders kan!
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Omnius Keurmerk
 • Trapsgewijze juridische hulp
 • Overal in Nederland
 • Als beste beoordeeld
Locaties kantoren: Leeuwarden, Emmen, Groningen, Volendam, Monnickendam, Hoorn, Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Breda, Den-haag, Waddinxveen, Goes, Haarlem, Eindhoven, Purmerend, Arnhem, Apeldoorn, Houten, Geleen, Papendrecht, Roermond, Rotterdam, Alphen-aan-den-rijn, Terneuzen, Spijkenisse, Waalwijk, Noord-scharwoude, Badhoevedorp, Almelo, S-hertogenbosch, Bergen-op-zoom, Enschede, Alkmaar, Maastricht, Culemborg, Mijdrecht, Nijmegen, Tilburg, Assen, Almere, Deventer,

Omnius is het grootste kwaliteitsnetwerk van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren.
Omnius is een initiatief van OmniLegal. Wij hechten veel waarde aan geheimhouding en privacy.
Meer informatie over ons privacy- en cookiebeleid. Copyright © 2012 - 2017 OmniLegal B.V.

Er zijn advocaten gevonden.
Klik hier voor de resultaten