Duidelijke afspraken en tarieven

 

Wat kost een advocaat?

 

De advocaten aangesloten bij Omnius hanteren heldere tarieven en afspraken. Helderheid scheppen we met een opdrachtbevestiging, waarin alle afspraken tussen cliënt en advocaat overzichtelijk staan beschreven. Met zo’n opdrachtbevestiging weet u precies wat de advocaat voor u doet en tegen welk tarief.

Tarieven

Bepaalde juridische vraagstukken lenen zich voor standaardisering en kunnen altijd voor een vaste prijs worden aangeboden. Denk aan een loonvordering, een eenvoudige echtscheiding of second opinion. Andere zaken hebben een ‘uniek’ karakter. Dat vereist maatwerk, waardoor prijzen zullen verschillen. Wel zijn advocaten vaak goed in staat om van te voren tijd en kosten in te schatten, om zo tot een vaste prijsafspraak te komen voor een deel of voor de gehele zaak.

In complexe zaken is een uurtarief vaak wel de beste optie, soms aangevuld met een succesfee. Omnius kent drie typen uurtarieven, afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat.

Kosten advocaat

Bij Omnius rekenen we geen kantoorkosten, dat vinden we niet meer van deze tijd. Verandert er tijdens een juridisch traject iets aan de situatie, dan wordt u hier op tijd over geïnformeerd. Daarnaast brengen de bij Omnius aangesloten advocaten geen kosten in rekening voordat u akkoord bent gegaan met de offerte of opdrachtbevestiging.

Juridische kosten

Juridische kosten komen altijd ongelegen. U zit met een juridisch probleem en helaas dienen daar kosten voor gemaakt te worden. Wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn als het gaat om het betalen van juridische kosten.

Wie betaalt de kosten?

Als duidelijk is wat de kosten en tarieven in uw dossier zullen zijn, volgt de vraag wie de rekening moet betalen.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

 • Uw rechtsbijstandverzekering. Elke rechtzoekende heeft het recht zijn eigen advocaat te kiezen (vrije advocaatkeuze). De advocaat wordt dan door de verzekeraar betaald. Bel met ons servicecenter om de mogelijkheden te bespreken.
 • Uw werkgever. In veel gevallen is het mogelijk de kosten door uw werkgever te laten betalen. In arbeidszaken is dit vaak het geval.
 • De overheid. Indien uw inkomen niet boven een bepaalde drempel uitkomt, kunt u een beroep doen op de overheid (gesubsidieerde rechtsbijstand).
 • U zelf. De advocaat werkt in uw dossier en zal declaraties sturen. De advocaat zal altijd aangeven welk tarief van toepassing is en hoeveel uren in het dossier zitten. Het betalen in termijnen is ook vaak mogelijk.
Uurtarieven Omnius advocaten

Deelnemende advocaten bij Omnius werken met 3 vaste uurtarieven. Afhankelijk van de ervaring en specialisaties van de advocaat.

€ 200, 00

Ervaren advocaat

€ 245, 00

Gespecialiseerde advocaat*

€ 310, 00

Advocaat-specialist**

Afhankelijk van de inhoud van de zaak en de persoonlijke wensen van de cliënt, wordt bekeken welke juridische dienstverlener qua kennis en ervaring het beste past en welk uurtarief geldt. Neem contact op met de intakebalie om te weten welk type advocaat het beste past bij uw situatie.

* Met ruime ervaring.
** Vanaf 10 jaar ervaring + vaak een afgeronde postacademische specialisatieopleiding en minimaal 60% van zijn of haar tijd werkzaam in het betreffende rechtsgebied.
*** Rechtzoekenden die zijn verwezen door verzekeraars zoals ARAG, Anker, TVM en Univé krijgen een korting op het van toepassing zijnde Omniustarief van 10%.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 330 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 330 advocaten en meer dan 164 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.