Kunnen we je helpen met zoeken
Kunnen we je helpen met zoeken
Een echtscheiding is niet alleen voor jou, maar ook voor jullie kinderen erg ingrijpend. Daarom is het van belang om een stabiele en regelmatige omgangsregeling te treffen. Dus wil je een regeling omtrent de omgang laten vastleggen, wijzigen of beëindigen? Een advocaat familierecht van Omnius kan je bij het opstellen van deze omgangsregeling helpen en voorzien van het beste advies.
In een omgangsregeling wordt vastgelegd of een ouder, grootouder, familielid of derde contact mag onderhouden met een minderjarig kind. In de meeste gevallen zal een kind bijvoorbeeld bij de vader of de moeder gaan wonen, met de andere ouder wordt dan een afspraken gemaakt.
Bij een echtscheiding moeten er altijd afspraken worden gemaakt over de omgang met de kinderen. Een advocaat kan de omgangsregeling in een ouderschapsplan opnemen. In zo’n regeling wordt bijvoorbeeld bepaald dat je kind een bepaald aantal dagen in de week bij één van de ouders verblijft. Over deze regeling kun je met hulp van een advocaat afspraken maken. Hulp nodig? Omnius kan je hierbij helpen! Bel meteen voor een gratis intake.
De afspraken in een omgangsregeling zijn bindend voor beide ouders. Het kan zijn dat je de regeling wilt wijzigen. Een aantal voorbeeldsituaties zijn:
Een omgangsregeling kun je op verschillende manieren wijzigen. Je kunt er ten eerste met je ex-partner gezamenlijk uitkomen of met de hulp van een mediator, waardoor de rechter de nieuwe regeling alleen hoeft te bekrachtigen.
Vaak doet de situatie zich echter voor dat één van de ouders de regeling wil wijzigen en de ander niet. In zo’n situatie kun je een advocaat familierecht inschakelen om de wijziging via de rechter af te dwingen. Zit je in een dergelijke situatie? Neem dan contact op met een Omnius personen en familierecht.
Doordat de uitspraak door de rechter is vastgesteld is strafbaar als de regeling niet wordt nagekomen. Komt je ex-partner de afspraken niet na? Schakel dan de hulp in van een advocaat familierecht van Omnius.
Houdt een ouder zich niet aan de omgangsregeling, dan kan de rechter een dwangsom opleggen of lijfsdwang toepassen. De rechter zal dit niet snel doen, daarvoor zal de ouder toch wel eerder uitspraken van de rechter moeten hebben geschonden.
Is het in het belang van een kind, dan kan de rechter de omgang met een ouder weigeren. Het weigeren kan zijn doordat:
Wil je de omgangsregeling van een ouder weigeren of word je de omgang geweigerd? De familierechtadvocaten van Omnius kunnen je bijstaan met het beste advies en juridische ondersteuning.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp