Kunnen we je helpen met zoeken
Kunnen we je helpen met zoeken
Als het niet lukt om samen met de partner onder leiding van een advocaat echtscheiding of scheidingsbemiddelaar tot een convenant te komen, dan zijn de partners het met elkaar eigenlijk alleen eens over het feit dat de scheiding gewenst is. Er zit in de meeste gevallen dan niks anders op dan dat iedere partner een eigen advocaat echtscheiding in de arm neemt. Soms kunnen de advocaten onderling tot een convenant komen, maar als dat niet lukt, moet een rechtbankprocedure worden gevolgd. Dit heet scheiden op tegenspraak. Hiervoor kan uitstekend terecht worden bij meerdere advocaten door heel Nederland.
Het verschil tussen een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek en een echtscheiding op tegenspraak is dat het bij een gemeenschappelijk verzoek in grote lijnen eens bent met de echtscheidingsvoorwaarden. Bij de echtscheiding op tegenspraak moeten de voorwaarden en afspraken juist in de procedure zelf worden vastgesteld.
Naast de te vormen echtscheidingsvoorwaarden, dient één van de partners – via een advocaat – een verzoekschrift in bij de rechtbank. In dit verzoekschrift maak je de reden voor de echtscheiding duidelijk en kun je alimentatie, omgang of co-ouderschap verzoeken (de zogenaamde nevenvoorzieningen). De andere partner heeft zes weken de tijd om op het verzoekschrift te reageren middels een verweerschrift. Ook dit verweerschrift moet worden ingediend door een advocaat. Elke partner moet dus een advocaat echtscheiding inschakelen.
Niet alleen wanneer jullie onderling de voorwaarden heeft vastgesteld, maar zeker ook wanneer je grote financiële belangen of een eigen bedrijf hebt, is het aan te raden op tegenspraak te scheiden. Een advocaat echtscheiding kan namelijk namens jou onderhandelen met je partner of diens advocaat. Een echtscheiding kan je helaas veel geld kosten. Ook wanneer je bent getrouwd op basis van huwelijkse voorwaarden, of wanneer jij je partner niet (meer) vertrouwt, ligt een echtscheiding op tegenspraak voor de hand.
Het verzoekschrift tot echtscheiding bevat het verzoek om het huwelijk te ontbinden. Daarnaast kan via het verzoekschrift alimentatie, gezag of omgang worden verzocht. Ook in het verweerschrift is dit mogelijk. Na de indiening van het verzoekschrift en eventueel het verweerschrift volgt een zitting. Binnen zes weken na de zitting volgt de uitspraak. Je bent dan nog niet gescheiden. Drie maanden na de uitspraak kan de echtscheidingsbeschikking worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. De echtscheiding is voltooid.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp