Wij helpen u met uw sociaal zekerheidsrechtzaak. Neem gelijk contact op.

Het sociale zekerheidsrecht is te zien aan een verzameling van regels en voorzieningen, om te garanderen dat mensen inkomen en- /of verzorging krijgen. Dit bijvoorbeeld als mensen door omstandigheden niet meer kunnen werken wegens arbeidsongeschiktheid, ziekte, leeftijd. Op deze wijze kan er dan toch in ieder geval een zeker bestaansminimum worden gerealiseerd.

Heeft u een nadelige beslissing ontvangen vanuit een uitkeringsinstantie? Omnius heeft altijd een geschikte advocaat voor u klaar staan. Bel direct metde intakebalie zodra u de beslissing ontvangt en breng uw inkomen niet in gevaar. Vaak is men gebonden aan strenge termijnen. Wij kunnen u helpen bij bezwaar, beroep en hoger beroep.

Er is een onderscheid te maken tussen sociale voorzieningen en sociale verzekeringen. Het verschil is dat er bij sociale voorzieningen geen premies worden betaald, bij sociale verzekeringen is dat wel de bedoeling.

Omnius staat voor u klaar bij de volgende zaken omtrent uitkeringen:

Sociale voorzieningen

Hieronder vallen o.a.:

 • Participatiewet: Deze ziet erop toe dat mensen waar mogelijk weer worden begeleid naar werk. Deze wet dient als vervanging van onder andere de Wet werk en bijstand (Wwb).
 • Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jonggehandicapten (Wajong): Als men voor de volwassen leeftijd te maken krijgt met een ziekte of (arbeids)beperking, wordt een uitkering door deze wet geregeld.
 • De Wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Werknemers (IOAW) ,de Wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen Zelfstandigen (IOAZ) en de (tijdelijke) regeling Inkomensvoorziening Oudere werklozen: Voor als werknemers of zelfstandigen vanaf een bepaalde leeftijd worden geconfronteerd met werkloosheid en als bijvoorbeeld een WW-uitkering al af is gelopen.
 • De Toeslagenwet: bedoeld om uitkeringen aan te vullen tot een sociaal minimum.

Sociale verzerkeringen

Hierbij is ook weer een onderscheid te maken tussen volks- en werknemersverzekeringen.

Volksverzekeringen

Bij Volksverzekeringen is de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de uitvoerende instantie. De volksverzekering is van toepassing op alle inwoners van ons land. Inkomensafhankelijke premies/belastingen vormen de financiering van de volksverzekeringen. Hierbij spreekt men over:

 • Algemene Ouderdomswet (AOW): Deze regelt het (basis)pensioen voor mensen die de daartoe gerechtigde leeftijd hebben bereikt.
 • Wet Langdurige Zorg (Wlz): Voor mensen die noodzakelijkerwijs intensieve, langdurige zorg of toezicht behoeven.
 • Algemene Nabestaandenwet (Anw): Hiermee worden de uitkeringen voor denaasten van iemand die overlijdt geregeld.
 • Algemene Kinderbijslagwet (AKW): Hierin staan bepalingen over het geld gebruikt voor onderhoud en verzorging van minderjarigen.

Werknemersverzekeringen

Werknemersverzekeringen zijn van kracht voor alle werknemers in loondienstin Nederland, deelname is hier een verplichting. Zowel de werkgever als de werknemer is gehouden tot betaling van een premie. De werkgever houdt doorgaans de premie die de werknemer moet betalen in op het door de werknemer te ontvangen loon.

Als men het heeft over werknemersverzekeringen, hebben we het over het UWV (het uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen) als uitvoerende partij. Men verkrijgt een uitkering van het UWV. Bij werknemersverzekeringen spreken we over:

 • Ziektewet (Zw): voor wanneer een werknemer ziek wordt
 • Werkloosheidswet (WW): voor wanneer een werknemer werkloos wordt
 • Wet werk en inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA): voor wanneer een werknemer ziek wordt, maar de ziekte/arbeidsongeschiktheid van meer langdurige aard is.
 • De Wet Arbeid en Zorg (WAZO): door deze wet wordt bijvoorbeeld zwangerschaps- en zorgverlof geregeld.

Bij Omnius bieden wij geschikte ondersteuning bij ieder besluit vanuit een uitkeringsinstantie. Krijgt u een beslissing over uw uitkering binnen van bijvoorbeeld gemeente of UWV? Veelal is er een termijn gereserveerd voor een bezwaar, beroep of hoger beroep. Twijfel geen minuut en bel naar de intakebalie, het betreft immers uw inkomen. Niets doen is geen optie.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 164 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 330 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 330 advocaten en meer dan 164 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.