Advocaat bijstandsuitkering nodig? Omnius heeft de beste en meest gespecialiseerde advocaten

Een bijstandsuitkering is voor veel mensen de belangrijkste bron van inkomsten. Als u niet kunt werken of ontslagen bent zorgt een bijstandsuitkering ervoor dat alsnog inkomen heeft.
Op het moment dat de gemeente uw bijstandsuitkering afwijst, verlaagt of stopt, kan dat een zeer grote impact hebben op uw en uw naasten. Het is dus zeer raadzaam om juridische hulp in te schakelen.

Zoek vooral niet verder, want bij Omnius hebben wij een netwerk van gespecialiseerde sociaal zekerheidsrecht advocaten. Zij kunnen helpen met het bezwaar maken tegen de beslissing.

Of bel direct 088 – 629 00 29

Neem vandaag nog contact op voor de juridische mogelijkheden!

Bezwaar maken tegen beslissing gemeente

Indien u een brief of besluit van de gemeente ontvangt waar u tegen in wil gaan is het belangrijk dit zo snel als mogelijk te doen. Een bezwaarschrift tegen zo’n beslissing moet namelijk binnen 6 weken na datum van het besluit worden ingediend. In dit bezwaarschrift geeft u aan waarom u het niet eens bent met de beslissing die door de gemeente genomen is. De gemeente kan hierop reageren door het bezwaar ontvankelijk te verklaren, u wordt dan in het gelijk gesteld. Ze kunnen het bezwaar echter ook ongegrond of niet-ontvankelijk verklaren. Dit betekent dat uw bezwaren worden afgewezen en de beslissing van de gemeente in stand blijft.

LET OP! u heeft maar 6 weken om bezwaar te maken tegen de beslissing van de gemeente. De uitslag zou dan bijvoorbeeld kunnen zijn dat u geld terug moet betalen als u te veel had ontvangen of dat uw bijstandsuitkering wordt gestopt.

Omnius helpt u wanneer uw:

Wordt uw bezwaarschrift ongegrond verklaard? Ook dan kunt u hierop reageren door ertegen in te gaan.
Dit kan door een beroepsschrift in te dienen.
Dit is ervoor bedoeld om de beslissing van de gemeente voor te leggen aan de rechter en bij de rechtbank te vragen u alsnog in het gelijk te stellen en het besluit van de uitkeringsinstantie alsnog terug te draaien.
Voor een beroepsschrift geldt net als het bezwaarschrift dat dit binnen zes weken na de datum in de brief van de gemeente moet worden ingediend bij de rechter.

Bijstandsuitkering afgewezen

Als uw aanvraag voor het ontvangen van een bijstandsuitkering wordt afgewezen is het belangrijk hier zo snel als mogelijk iets aan te doen. Door actie te ondernemen kan de beslissing namelijk alsnog in uw voordeel uitvallen. Dit doet u door het opstellen en indienen van een bezwaarschrift tegen de beslissing van de gemeente. Als u een bezwaarschrift in dient is het zo dat de gemeente uw bezwaren goed moet bekijken en in zich op te nemen om een nieuwe afweging te maken. Dit bezwaarschrift moet wel aan enkele wettelijke eisen voldoen. We noemen dit de formele vereisten.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met een van onze intakejuristen!

Bijstandsuitkering gestopt

Als u een beslissing van de gemeente ontvangt dat zij uw bijstandsuitkering stoppen, moeten zij hiervoor een geldige en zwaarwegende reden voor hebben. Ook voor deze beslissing geldt dat u de mogelijkheid heeft om via een bezwaarschrift tot een andere beslissing te komen. Belangrijk is wel dat dit zo snel als mogelijk gebeurd en dit ook aan de juiste eisen voldoet. Zo voorkomt u dat de beslissing niet-ontvankelijk wordt verklaard en u met lege handen staat. Voldoet u niet aan de eisen? Dan wordt er niet naar de verdere inhoud van uw bezwaar gekeken.

Wijst de gemeente uw bezwaar nog steeds af? Dan kunt u een volgende stap zetten door het indienen van beroep. Door dit beroepschrift in te dienen zal de rechter de beslissing van de gemeente beoordelen. Ook voor het beroepschrift geldt dat dit uiterlijk 6 weken na de datum van de beslissing op uw bezwaar moet zijn ingediend bij de rechter.

Geen tijd te verliezen dus! Bel of stuur ons een bericht en wij kijken meteen wat wij voor u kunnen betekenen.

Bijstandsuitkering verlaagd

Als de gemeente uw bijstandsuitkering verlaagd kan dit ernstige problemen opleveren. Het is dan ook belangrijk hier snel iets aan te doen. Dit doet u door middel van een bezwaarschrift. Dit bezwaarschrift moet wel aan enkele eisen voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat het op tijd, dus binnen 6 weken na de datum van de brief wordt ingediend. Het is dus van belang dat het bezwaarschrift compleet en op tijd wordt ingediend.

Is uw bezwaarschrift ongegrond verklaard door de gemeente?
De volgende stap die u kunt nemen om hier tegenin te gaan is het opstellen van een beroepschrift vanwege het verlagen van uw bijstandsuitkering. Voor het beroepschrift geldt dat dit meteen compleet en op tijd moet worden ingediend. Als dit is ingediend zal de rechter naar de beslissing van de gemeente kijken en hier een oordeel

Onterecht ontvangen bijstandsuitkering

Ontvangt u bericht dat u ten onrechte een bijstandsuitkering heeft ontvangen?
Of dat u ten onrechte een te hoog bedrag heeft ontvangen?

Dan bestaat het risico dat u een bedrag moet terugbetalen. Een beslissing hierover wordt door de gemeente genomen op basis van informatie van uzelf of andere instanties. Het kan voorkomen dat deze informatie niet juist is en u daarom onterecht een bedrag moet terugbetalen. Daarnaast kan het zijn dat er een boete wordt opgelegd. Dit kan grote financiële problemen opleveren. Het is dan ook verstandig om de beslissing te laten toetsen en aan te vechten met behulp van een advocaat. Via bezwaar of beroep kan de beslissing worden aangevochten.

Veel voorkomende vormen van onterechte of te hoge uitkeringen zijn:

 • Bijstandsuitkering terwijl u zwart bijverdient.
 • Uw onderhoudsplichtige partner heeft inkomen terwijl u bijstand ontvangt.
 • U ontvang onterecht kinderopvangtoeslag.
 • Samenwoning zonder melding te maken aan de Belastingdienst/sociale dienst.

Als u het niet eens bent met een beslissing van de gemeente over uw bijstandsuitkering doet u er verstandig aan dit aan te vechten met behulp van een advocaat. Deze kan in het bezwaarschrift de juiste argumenten aandragen om de beslissing terug te draaien.

Pro-deo advocaat bijstandsuitkering

In de meeste uitkeringszaken, waaronder WWB/bijstand, kunt u een advocaat inschakelen zonder dat het u veel kost. Veel advocaten werken namelijk op basis van gesubsidieerde bijstand (pro deo), waardoor u slechts een kleine eigen bijdrage hoeft te betalen. Hierdoor is de inzet van een advocaat in dit soort zaken voor u bijna kosteloos. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat alle advocaten sowieso pro deo werken, waar mogelijk.

Wacht niet langer en bel Omnius meteen! U kunt ons bereiken op 088 – 629 00 29 of u kunt het contact formulier invullen.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 164 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Gratis intakegesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 330 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.2

  Omnius helpt u verder
  • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 29
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-18:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Stel uw vraag

  "*" geeft vereiste velden aan

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 1 GB.
   Hidden
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 330 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.2

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 330 advocaten en meer dan 164 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.