Kunnen we je helpen met zoeken
Advocaat ziektewetuitkering nodig? Jouw ziektewetuitkering verlaagd, afgewezen of gestopt? Omnius helpt jou. Je kunt ons 7 dagen in de week bereiken en u kunt gebruik maken van een gratis intakegesprek met een jurist van de intakebalie.
Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met de juridische intakebalie of vul het webformulier in nemen dan contact met u op.
Kunnen we je helpen met zoeken
Wanneer kom je eigenlijk in de ziektewet? Om in de ziektewet terecht te komen moet je arbeidsongeschikt en dien je geen werkgever te hebben die jouw loon door kan betalen.
Dit heeft betrekking tot de volgende gevallen:
In deze gevallen heeft je maximaal recht op 104 weken ziektewetuitkering. Wanneer je weer arbeidsgeschikt bent bevonden stopt deze ziektewetuitkering of wanneer je na de eerstejaars ziektewetbeoordeling 65% van jouw oude loon kunt verdienen voordat je arbeidsongeschikt werd. Heb je problemen met de uitkering? Onze advocaat ziektewetuitkering helpt.
Binnen de ziektewetuitkering vinden de volgende situaties plaats:
Dit is een gesprek waar je voor uitgenodigd wordt door het UWV en dit gesprek wordt dan gevoerd met een verzekeringsarts. Tijdens dit spreekuur beoordeelt de verzekeringsarts of je weer instaat bent om het werk te doen dat je deed voordat je ziek werd. Mocht de verzekeringsarts dit concluderen ontvang je schriftelijk een herstelbesluit van de verzekeringsarts.
Wanneer je bijna een jaar arbeidsongeschikt bent wordt je uitnodigt door het UWV voor een gesprek met een verzekeringsarts. Tijdens dit spreekuur schrijft de verzekeringsarts weer een medisch rapport. De verzekeringsarts stelt ook een nieuwe Functionele Mogelijkheden Lijst op.
Een advocaat zorgt ervoor dat er een goed en compleet bezwaarschrift wordt opgesteld. Een ervaren advocaten weet ook de kans te verhogen dat het bezwaarschrift gegrond wordt. Gegrond houdt in dat je de ziektewetuitkering alsnog krijgt. Het bezwaarschrift kan ook ongegrond worden in dat geval is het bezwaarschrift afgewezen en krijgt je de ziektewetuitkering nog niet.
Maar wat moet je doen wanneer het bezwaarschrift als ongegrond wordt bepaald door de uitkeringsinstantie. Wanneer dit het geval is het nog een optie om in beroep te gaan. Om in beroep te gaan dient er een beroepschrift ingediend te worden. Dit beroepschrift dient net zoals het bezwaarschrift binnen 6 weken na datum van dagtekening van het besluit opgeleverd te worden.
Jouw ziektewetuitkering is (onterecht) gestopt het is dan belangrijk dat je actie onderneemt zodat je jouw ziektewetuitkering weer terugkrijgt. Als je in bezwaar wilt gaan moet je namelijk een bezwaarschrift indienen. Dit moet binnen 6 weken na datum van dagtekening van het besluit worden ingediend. Naast dat het bezwaarschrift op tijd moet worden ingediend is het ook belangrijk dat deze voldoet aan de formele eisen. Als het bezwaarschrift niet aan de formele eisen voldoet wordt het als niet-ontvankelijk verklaard. Voorkom dat dit gebeurt en neem contact op met een advocaat die ervaring heeft met het opstellen van bezwaarschriften.
Als een bezwaarschrift als ongegrond wordt verklaard betekent het dat de uitkeringsinstantie bij zijn beslissing blijft om de ziektewetuitkering te stoppen. Je kunt ook tegen deze beslissing van de uitkeringsinstantie ingaan. Doormiddel van een beroepschrift in te dienen.
De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. De juristen staan je graag te woord om jouw contactaanvraag op te nemen. Ook ’s avonds en in het weekend.
Binnen een uur al contact met een Advocaat.
Waren snel goed hebben me veel geholpen ben dankbaar dat eindelijk een advocaat kunnen vinden Bedankt
Gelijk hulp gekregen bedankt voor alle hulp