Hulp nodig met een sportrecht zaak? Wacht niet langer, Omnius helpt gelijk!

Wij helpen u onder andere met de volgende zaken binnen het sportrecht:

Arbeidsrecht in sport

Een sporter, trainer of vereniging kan binnen het sportrecht te maken krijgen met een breed scala aan verschillende rechtsgebieden. Zo moeten er overeenkomsten worden gesloten tussen bepaalde partijen binnen een sportclub, denk aan bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst tussen de club en een staflid. Ook moeten er af en toe arbeidscontracten worden beëindigd, bijvoorbeeld met een trainer of coach, wanneer de resultaten tegenvallen. Ook is het gebruikelijk dat een (nieuw) lid van een sportvereniging te maken heeft met een spelersovereenkomst, waarin de voorwaarden van het lidmaatschap beschreven staan. Voorts zijn er talloze regelementen en toepasselijke collectieve arbeidsovereenkomsten, bijvoorbeeld de CAO Sport, waarin verscheidene (minimum)bepalingen staan waaraan men gebonden is. Lees meer.

Letselschade in sport

Ook kunnen er tijdens het uitoefenen van sport bepaalde zaken voorvallen, waardoor letselschade kan ontstaan. Men kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een overtreding, ongeluk of een onrechtmatige handeling vanuit een medespeler. Sporters dienen rekening te houden met bepaalde risico’s: het is inherent aan sport dat er bijvoorbeeld een blessure kan optreden. Dikwijls zijn er echter mogelijkheden om de geleden schade elders te verhalen. Hier heeft men dus te maken met het aansprakelijkheidsrecht. Bepaalde onrechtmatige gedragingen waardoor (letsel)schade is ontstaan, kunnen leiden tot een claim op grond van onrechtmatige daad, wanneer aan de wettelijke vereisten hiervan is voldaan. Lees meer.

Tuchtrecht in sport

Wanneer iemand in strijdt handelt met de regels van bijvoorbeeld een sportorganisatie, dan kan diegene in aanraking komen met het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Dit is een organisatie die middels een overeenkomst van opdracht, namens aangesloten sportorganisaties recht spreekt. Dit gebeurt dan tevens voor rekening en risico van die sportorganisaties. Dit orgaan spreekt o.a. recht in dopingzaken, zaken over seksuele intimidatie in de sport, matchfixing en overige (algemene) tuchtrechtelijke zaken. Verschillende tucht- en arbitragecommissies zijn belast met het op een onafhankelijke wijze beslechten van geschillen, of het sanctioneren van ontoelaatbaar gedrag. Lees meer.

Dopingzaken

Wanneer men alleen of in teamverband sport beoefent, dient men dit op een sportieve, eerlijke manier te doen. Wanneer dit niet gebeurt, kan een sporter op het spreekwoordelijke matje worden geroepen. In de sportwereld kennen wij talloze regels waar men zich aan dient te houden. Als schoolvoorbeeld kan men bijvoorbeeld het verbod op het gebruik van doping noemen. Dopingzaken zijn onderwerp van discussie in de media en komen vaak aan bod, denk bijvoorbeeld aan bekende gevallen in de wielerwereld. Lees meer.

Verenigingsrecht

Wanneer men te maken heeft met een organisatie met aangesloten leden, gericht op een immaterieel doel, dan heeft men te maken met het verenigingsrecht. Het verenigingsrecht bestaat uit een aantal artikelen in boek twee van het burgerlijk wetboek, en voor een groot deel is de inhoud van dit recht afhankelijk van de statuten van desbetreffende vereniging of een al dan niet aanwezig huishoudelijk reglement. We kennen hier verschillende leerstukken in het kader van een vereniging als een geheel, denk aan oprichting, fusie, splitsing, samenwerking of opheffing van de vereniging. Een groot onderdeel van het verenigingsrecht is daarnaast de aansprakelijkheid van het bestuur. Lees meer.

Bestuursrecht en sport

Een sportvereniging daarnaast, heeft uiteraard ook te maken met bijvoorbeeld de regels van de gemeente op grond van bijvoorbeeld een APV. Er zullen vergunningen moeten worden aangevraagd bij bijvoorbeeld een verbouwing aan de accommodatie en men moet binnen de kantine altijd rekening houden met bijvoorbeeld de warenwet of de drank- en horecawet. Lees meer.

Al met al zijn binnen het sportrecht een zeer groot aantal verschillende rechtsgebieden, met allemaal eigen wet- en regelgeving te herkennen. Een specialist sportrecht kan antwoord geven op alle vragen over de juridische elementen van sport. Het is als bijvoorbeeld sporter of sportvereniging zeer aan te raden om iemand in te schakelen met verstand van zaken, wanneer dat moet. Laat uw sportieve leven niet beïnvloeden door het oerwoud aan wetten en regels. Geef de zorgen uit handen aan een specialist sportrecht van Omnius.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 158 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 331 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 331 advocaten en meer dan 158 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.