Direct de beste strafrechtadvocaat

Bent u aangehouden, heeft u een dagvaarding ontvangen, wordt u verdacht van een misdrijf feit of bent u slachtoffer? Bent u op zoek naar de beste strafrecht advocaat? Wij kunnen u helpen. Het strafrecht kent veel verschillende facetten en delicten. Het is belangrijk dat u zich laat bijstaan door een advocaat die al in veel zaken heeft gewonnen.  

Een goede strafrecht advocaat die goede verdediging levert kan het verschil zijn in de rechtszaal tussen een zo gunstig mogelijke uitspraak en vrijspraak. Laat u daarom altijd bijstaan door de juiste strafrechtadvocaat uit het landelijk netwerk van Omnius.

Verwacht u een strafrecht advocaat nodig te hebben? Lees je dan hier snel in op belangrijke informatie omtrent uw situatie en de beste juridische hulp. Wij geven u graag relevante informatie met betrekking tot:

Specialismes van onze strafrechtadvocaten

De strafrechtadvocaten van Omnius zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in de onderstaande delicten en/of situaties. U kunt bij ons terecht voor alle soorten strafrechtzaken. Hier vindt u een lijst van veel voorkomende strafzaak waarbij onze strafrechtadvocaten u goed kunnen helpen;

Wanneer kan een strafrecht advocaat u helpen?

Een strafrecht advocaat staat u bij als u wordt verdacht van het plegen van een misdrijf. Van grote tot kleine strafzaken, een ervaren strafrechtadvocaat helpt u altijd. Schuldig of onschuldig, het strafbare feit maakt voor de strafrechtadvocaat niet uit. Een goede strafrechtadvocaat is altijd op zoek naar de beste oplossing. In de verdediging van hun cliënten in het strafrecht vinden zij het belangrijk dat uw persoonlijke belang is wat behartigd wordt.

Als u verdacht bent van een strafbaar feit kan een advocaat strafrecht u helpen:

  • Wanneer u moet verschijnen bij een politieverhoor en eventueel wordt aangehouden aan het bureau;
  • Op het moment dat u een strafbeschikking ontvangt van €500,- of meer;
  • Als het openbaar ministerie u een strafbeschikking wil opleggen en u hierover wil horen (OM-zitting);
  • Wanneer uw rijbewijs wordt ingevorderd vanwege rijden onder invloed of snelheidsovertreding;
  • Als u wordt opgeroepen voor een officierszitting, de politierechter of meervoudige kamer van de rechtbank;
  • Wanneer u in hoger beroep wil gaan tegen een uitspraak van de strafrechter;
  • Wanneer u in cassatie wil gaan tegen een uitspraak van het gerechtshof;
  • Nadat uw gegevensdragers in beslag worden genomen op verdenking van een zedenfeit;
  • Wanneer u eventueel wordt uitgeleverd of overgeleverd naar een ander land;
  • Als uw kind van 12 jaar of ouder te maken krijgt met een politie en justitie.

In al deze gevallen is het heel belangrijk dat u meteen in actie komt. Neem contact op met Omnius zodra u te maken krijgt met politie of justitie. Onze ervaren strafrechtadvocaten helpen u direct verder. De meeste van onze aangesloten strafrecht advocaten zijn 24 uur per dag beschikbaar voor juridische bijstand in zaken. Wacht niet en bel de Omnius intakebalie als er een verdenking tegen u loopt.

Slachtoffers van een strafbaar feit in strafzaken

Ook als u slachtoffer bent geworden kan een ervaren strafrechtadvocaat u helpen. Als het onderzoek loopt op basis van een door u ingediende aangifte en u een zogenaamd voegingsformulier ontvangt. Hiermee kunt u zich voegen in het strafproces als benadeelde partij. Door gebruik te maken van een strafrecht advocaat tijdens uw rechtszaak kunt u in aanmerking komen voor een eventuele schadevergoeding.

Wanneer kan een strafrechtadvocaat u niet helpen?

Niet in alle gevallen kan een strafrecht advocaat iets voor u betekenen. Dat kan ermee te maken hebben dat u het zelf moet doen (zelfredzaamheid), er geen gesubsidieerde rechtsbijstand verleend kan worden, of simpelweg omdat het geen strafzaak is.

Een advocaat strafrecht kan u niet helpen:

  • Bij een aangifte van een strafbaar feit;
  • Bij een politieverhoor waar u als getuige moet verschijnen;
  • Wanneer een kennis of familielid van u vast zit en u niets hoort;
  • Bij het instellen van hoger beroep als slachtoffer;
  • Bij een strafbeschikking van minder dan €500,- (een strafrechtadvocaat zal duurder worden, ongeacht of u op basis van inkomen in aanmerking komt voor een toevoeging). Voorbeelden zijn verkeersboetes op basis van de Wet Mulder;
  • Wanneer u te maken krijgt met buitenlandse politie en justitie;
  • Wanneer een strafrechtadvocaat te veel kost ten aanzien van wat het gaat opbrengen;
  • Als u een advocaat strafrecht niet kan betalen op basis van de onmogelijkheid een toevoeging te krijgen (lees: De kosten van een strafrecht advocaat)

Zo verloopt het strafrechtelijk proces en kan de strafrechtadvocaat u helpen

Bent u verwikkeld in een strafrechtelijk proces? Bent u verdachte of slachtoffer? U wilt uiteraard weten waar u aan toe bent. Elke strafzaak is anders en het is daarom vooraf niet te zeggen welke situatie van toepassing is op uw rechtszaak. Tijdens een strafzaak is het belangrijk dat u zich laat verdedigen in de rechtbank door een strafrechtadvocaat. Als strafrechtadvocaat leg je de procedure uit, aangezien voor de meeste cliënten het de eerste keer is dat zij een rechtbank en/of in een rechtszaal komen.

Ons advies is neem altijd contact op met een onze juristen van de Omnius intakebalie om uw zaak te bespreken. U weet dan meteen wat u te wachten staat en of u een strafrechtadvocaat nodig hebt. U hoeft niet meer verder te zoeken naar een strafrechtadvocaat. Wij hebben een landelijk netwerk van strafrechtadvocaten, dus zaken kunnen snel opgepakt worden door een aangesloten advocatenkantoor.

Aangifte en onderzoeksfase

In het algemeen begint een strafrechtelijk proces bij een aangifte door een of meerdere slachtoffers of een vervolgingshandeling door de officier van justitie. De politie neemt de aangifte op en gaat de situatie onderzoeken. Wanneer een verdachte in beeld is, wordt deze vaak opgeroepen voor een verhoor. De agent wil namelijk zijn of haar kant van het verhaal horen.

Wanneer er sprake is van een zwaarder delict is vaak sprake van een verhoor met aanhouding, waardoor de verdachte vast komt te zitten is het al zeer verstandig om een strafrecht advocaat in te schakelen. Aansluitend zal er op het verzoek van het OM een verhoor plaatsvinden en kunnen serieuzere dwangmiddelen worden ingezet, zoals de voorlopige hechtenis. In dit geval is het nog belangrijker om tijdens het politieverhoor te laten bijstaan door een advocaat strafzaken. Vanwege het feit dat er geen officier van justitie of rechter bij zit is het belangrijk dat u uw rechten laat verdedigen.

Op het moment dat na het verhoor justitie van mening is er voldoende aanknopingspunten zijn om u voor een misdrijf of overtreding te vervolgen. Op het moment dat de officier de zaak aan de rechter voorlegt, dan krijgt u een dagvaarding opgestuurd. Hierin staat het strafbare feit waarvan u wordt verdacht (vaak ook een artikel) u zich dient te verantwoorden in de rechtbank zoals bijvoorbeeld de meervoudige strafkamer of politierechter.

Wij adviseren u meteen contact op te nemen voor bijstand van een strafrecht advocaat. Hierdoor heeft de strafrechtadvocaat voldoende tijd om de beste verdediging voor u als cliënt voor te bereiden.

Strafbeschikking en OM-zitting

Na een onderzoek met bijbehorend(e) (aanhouding en) verhoor, heeft politie en justitie verschillende mogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld een strafbeschikking (bijvoorbeeld een geldboete) worden opgelegd. Dit is vaak het geval bij verboden wapenbezit of verdovende middelen. Ook kan het zijn dat de officier van justitie verdachten eerst wil horen, voordat deze een strafbeschikking oplegt (OM-zitting). 

U heeft de keuze om tijdens de OM-zitting de strafbeschikking te accepteren of te weigeren. Als u de strafbeschikking accepteert, dan is daarmee de zaak voor het openbaar ministerie afgedaan. Als u het niet eens bent met het om en de strafbeschikking weigert, dan moet u voor de rechter verschijnen. In dat geval is het raadzaam om zeker een strafrechtadvocaat in te schakelen. Dit lijdt vaak tot een lagere straf. Denk hierbij aan een geldboete. Dit kan ook op gefinancierde rechtsbijstand en in sommige gevallen wordt er geen eigen bijdrage verwacht.

Een zitting voor de strafrechter

Een andere mogelijkheid is dat een verdachte na het onderzoek wordt opgeroepen voor de strafrechter. De rechtszaak kan worden behandeld door de kantonrechter, de politierechter of de meervoudige strafkamer zijn. De officier van justitie vertelt wat zijn eis is.

De cliënt heeft de kans om zich met een ervaren strafrechtadvocaat te verdedigen en vervolgens doet de rechter uitspraak. Zo kan de rechter bijvoorbeeld u veroordelen tot een straf, of vrijspreken als het feit niet wettig en overtuigend bewezen kan worden. Als u op dat moment nog in voorlopige hechtenis zat, is dat bij vrijspraak tevens uw laatste dag geweest.

Bij een zitting voor de rechter kunnen slachtoffers ook zijn of haar spreekrecht uitoefenen en aanspraak maken op een schadevergoeding. In de rechtbank mag ook publiek aanwezig zijn.

Hoger beroep en cassatie

Wanneer de verdachte, of het openbaar ministerie, het niet eens is met de uitspraak dan kan men binnen 14 dagen in hoger beroep gaan. Een andere rechter of rechters zullen de strafzaak opnieuw behandelen. Dit gebeurt niet bij de rechtbank, maar bij het gerechtshof.

In Nederland zijn er 6 plekken waar dit soort zaken worden gevoerd. In het verweer van de strafrechtadvocaat kunnen argumenten worden aangedragen waarom de uitspraak van de eerste rechter(s) niet juist is geweest. Dat kan ten aanzien van het bewijs zijn of de straftoemeting. Aan de hand van het verweer van uw strafrecht advocaat zal de hogere rechter toetsen of het eerdere vonnis terecht is.

Let op: u kunt in hoger beroep ook een zwaardere straf krijgen dan in eerste aanleg. Laat u daarom altijd goed adviseren door een strafrechtadvocaat als u in beroep wilt gaan tegen een strafvonnis.

Na de uitspraak van het hof is er nog een mogelijkheid om die uitspraak aan te vechten. Het gaat dan om het instellen van cassatie bij de Hoge Raad. Dit is de hoogste rechter in Nederland voor strafzaken en oordeelt of de juridische procedure correct is doorlopen en de rechten van de veroordeelde voldoende zijn gerespecteerd.

De kosten van een strafrecht advocaat

Bent u benieuwd wat een strafzaak financieel voor u kan betekenen? Dat is geheel begrijpelijk. Heel vaak is het mogelijk om uw strafzaak te behandelen op basis van pro deo, ofwel een toevoeging. Dat betekent dat de kosten grotendeels worden betaald door de overheid via het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand. De overheid betaalt de kosten van uw strafrechtadvocaat. Lees hieronder meer.

Pro deo advocaat strafrecht

Om in aanmerking te komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand moet u voldoen aan een aantal vereisten:

  • Bent u alleenstaand? Dan moet u minder hebben verdiend dan € 29.400, – bruto op jaarbasis
  • Bent u samenwonend of gehuwd? Dan moeten u en uw partner gezamenlijk minder hebben verdiend dan € 41.600, – bruto op jaarbasis.
  • Vormt u een eenoudergezin? Dan moet u minder hebben verdiend dan € 41.600,

De genoemde bedragen moeten het inkomen zijn geweest in het peiljaar. Het peiljaar is altijd twee jaar geleden. Daarnaast gelden ook eisen voor vermogen. Per persoon mag dit in 2020 niet meer zijn dan geweest dan € 30.846, -. In sommige gevallen is er afhankelijk van uw inkomen een eigen bijdrage van toepassing. De hoogte van de eigen bijdrage zal het advocatenkantoor met u bespreken. Er zijn situaties waarbij het ongeacht inkomen en vermogen niet mogelijk is om een toevoeging(pro deo) te krijgen. Denk hierbij aan:

  • Een uitnodiging voor verhoor zonder daaraan voorafgaande aanhouding;
  • Een strafbeschikking van minder dan 500 euro;
  • Een strafzitting voor de kantonrechter (voor een licht strafbare feiten zoals verkeersboetes en een overtreding.

Geen pro deo, wel VOG in gevaar?
Werkt u in de zorg, het onderwijs, de overheid of bij een ander bedrijf of instelling waarbij het hebben van een VOG-verklaring vereist is? Neem dan altijd contact op met onze juridische intakebalie. Ook al krijgt u geen toevoeging voor uw specifieke zaak, u wilt niet dat uw VOG-verklaring wordt ingetrokken. Een strafrechtadvocaat helpt u hier graag bij. Neem bij twijfel contact op met ons.

Het werkgebied van onze strafrecht advocaten

Meteen een strafrechtadvocaat inschakelen? Wij hebben onder andere gespecialiseerde advocaten die werkzaam zijn in:

Staat uw gemeente er niet tussen? Geen zorgen. Wij hebben nog tal van advocaten in andere gemeenten en het overgrote merendeel van onze advocaten werkt op landelijke basis. Zo is er altijd een ervaren advocatenkantoor in de buurt!

Meest gestelde vragen over strafrecht
Ik heb een strafblad, kan ik nu nooit meer een VOG krijgen?

Een begrijpelijke vraag. Als u een strafblad heeft en een VOG aanvraagt, is het afhankelijk van een aantal omstandigheden of de aanvraag wordt afgewezen of niet. Onder andere relevant van welk strafbare feit er is gepleegd en voor welke functie iemand een VOG aanvraagt. Als een VOG (voorlopig) wordt afgewezen dan zijn er verschillende manieren om dit om te draaien.

Zo kunt u bezwaar maken tegen de beslissing om uw VOG(voorlopig) af te wijzen. Het is raadzaam om dit samen met een ervaren advocaat te doen. Het gaat hierbij namelijk vaak om een groot belang. Een VOG heeft u tegenwoordig steeds vaker nodig.

Ik moet DNA afstaan. Kan een strafrecht advocaat hier iets aan doen?

Bij misdrijven waarop voorlopige hechtenis is toegelaten, komt het vaak voor dat iemand DNA moet afstaan. Dit DNA wordt dan opgeslagen in een databank. Het is niet mogelijk om in bezwaar te gaan tegen de afname van het DNA. Het is wel mogelijk om in bezwaar te gaan tegen het opslaan van het DNA in de databank. Een strafrechtadvocaat kan u hierbij helpen.

Ik wist niet van de strafzitting voor de rechter en ben bij verstek veroordeeld, wat nu? 

Bent u bij verstek veroordeeld en wist u niets af van de zitting, omdat u bijvoorbeeld de dagvaarding niet heeft ontvangen voor de rechtszaak? Dan gaat de termijn lopen vanaf het moment dat u op de hoogte wordt gebracht van de uitspraak. U heeft veertien dagen om in hoger beroep te gaan met een van onze beste strafrecht advocaten.

Wat is de beroepstermijn in het strafrecht?

Over het algemeen wordt er in het strafrecht een beroepstermijn van 14 dagen gehanteerd. Handel dus snel als u een voor u nadelige strafbeschikking of uitspraak ontvangt. Als u niet op tijd contact opneemt met en strafecht advocaat vervalt u eventueel uw recht op hoger beroep.

Zitten er risico’s aan hoger beroep?

Er kunnen zeker risico’s kleven aan het instellen van hoger beroep. Laat uzelf hierover goed adviseren door een advocaat strafrecht. Het hof bekijkt de rechtszaak weer volledig opnieuw. Het kan u de rechter, naast een lagere straf of misschien wel vrijspraak, ook een hogere straf opleggen. Zo kunt u bijvoorbeeld 6 jaar in de cel belanden, in plaats van de vier jaar die de rechter in eerste aanleg heeft opgelegd. 

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 145 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
  • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
    Hidden
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
    Zo kan het dus ook

    Waarom Omnius?

    Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

    Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

    • 7 dagen per week bereikbaar

      Ook ’s avonds en in het weekend
    • Omnius Keurmerk

      Uw garantie voor service en kwaliteit
    • Juridische hulp in elke situatie

      Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
    • Overal in Nederland

      Het grootste juridische netwerk van Nederland met 311 advocaten
    • Als beste beoordeeld

      Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
      8.4

    Over ons

    Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

    Met 311 advocaten en meer dan 145 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

    Er zijn advocaten gevonden.

    Klik hier voor de resultaten.