Bent u aangehouden, verdachte of heeft u een dagvaarding gehad in verband met fiscaal strafrecht? Laat u dan altijd goed voorlichten.

Maak gebruik van ons gratis intake gesprek met de juristen van de juridische intakebalie. U staat er niet alleen voor.

Zaak aanmelden

Voorkom verdere problemen en zorg dat u goed voorbereid bent. Onze ervaren fiscaal strafrecht advocaten behoren tot de top van Nederland. Zij weten hoe ze u moeten verdedigen.

Of bel direct 088 – 629 00 29

Ondernemingen hebben veel te maken met financiën. Denkt u daarbij aan: aandelen, banktransacties en waardepapieren. Daarnaast moet een onderneming belasting betalen over loon, winst, omzet en verpakkingen. Bij deze financiële en fiscale aspecten kunnen – al dan niet moedwillig – fouten worden gemaakt waardoor strafrechtelijke aansprakelijkheid loert. In dat geval kan een advocaat u en uw onderneming voorzien van het beste advies en u bijstaan in uw verweer tegen justitie.

Advocaat fiscaal strafrecht

Uw onderneming moet belasting betalen. Dit is onvermijdbaar. De belastingwetgeving is echter zeer complex, waardoor een fout in bijv. uw belastingaangifte snel is gemaakt. Het is daarom mogelijk dat u, bij een controle door de Belastingdienst, een boete krijgt opgelegd. Wat voor boete dat is en de hoogte ervan hangen af van alle feiten en omstandigheden. Een advocaat of fiscalist kan bezwaar tegen de boete aantekenen of het tot een rechtszaak laten aankomen om u of uw onderneming vrij te pleiten. Een advocaat staat altijd aan uw kant. De advocaten hebben alle benodigde kennis in huis om u optimaal van dienst te zijn.

Wanneer is er sprake van fiscaal boeterecht?

Indien u of uw onderneming – al dan niet met opzet – een fout maakt in bijvoorbeeld uw belastingaangifte is het mogelijk dat uw onderneming bezoek krijgt van de fiscus. Uw administratie zal worden onderzocht en u krijgt mogelijk een boete opgelegd. Zeer ernstige zaken worden zelfs via het strafrecht behandeld. De belastinginspecteur kan bij constatering van een belastingovertreding een verzuim- of vergrijpboete opleggen. Wanneer u zo’n boete opgelegd krijgt kan deze erg hoog zijn.

Welke maatregelen kunnen er genomen worden tegen een belastingaanslag?

Tegen een belastingaanslag kunt u bezwaar en beroep aantekenen. Dit betekent dat u eerst uw standpunt onderbouwd kunt indienen bij de belastinginspecteur. Indien u niet tevreden bent met het nieuwe besluit kunt u in beroep bij de belastingkamer van de rechtbank. Een rechter zal kijken of de fiscus de beslissing mocht nemen die hij heeft genomen. Een advocaat kan voor u de juiste gronden aanvoeren in bezwaar of beroep.

Wat houdt een douane- en accijnsprocedure in?

Door de internationale handel en de toegenomen btw-(carrousel)fraude, kunt u als onderneming te maken krijgen met een onderzoek door de FIOD of Belastingdienst. Terecht of niet, een onderzoek binnen uw onderneming naar fraude doet uw bedrijf geen goed. Tevens kunnen bedrijfsgeheimen publiekelijk bekend worden gemaakt. Een advocaat kan u adviseren wanneer u te maken heeft met een inval van de FIOD, of wanneer u betrokken bent geraakt bij een strafbaar feit.

Wanneer is het verstandig een advocaat of accountant in te schakelen?

Fiscale zaken worden vaak afgehandeld door een accountant. De accountant is de persoon die uw jaarstukken opstelt en eventueel ook uw belastingpapieren indient of u adviseert over fiscale zaken. Wanneer uw accountant u niet meer verder kan helpen is de inschakeling van een advocaat aan te raden. Het gaat dan met name om de situatie waarbij een conflict met de belastingdienst is ontstaan, wanneer u of uw onderneming een verhoging van de aanslag heeft ontvangen, of in het geval u een boete opgelegd heeft gekregen. Vanzelfsprekend schakelt u ook een advocaat in wanneer de Belastingdienst uw administratie wil controleren of wanneer u of uw bedrijf onder de loep wordt genomen vanwege vermeende belastingfraude.

Wat is strafbaar gesteld binnen het financiële strafrecht?

Vooral ondernemingen zoals financiële ondernemingen kunnen te maken krijgen met de financiële strafwetgeving. Deze regelgeving is verspreid over een aantal wetten. De Wet op het Financieel Toezicht (WFT) en de Wet op de Economische Delicten zijn dergelijke wetten. In deze wetgeving is onder andere strafbaar gesteld zoals:

 • Het handelen in effecten met voorkennis (insider trading)
 • Herplaatsing van aandelen
 • Overtreding overige financiële wetgeving
 • Marktmisbruik en marktmanipulatie

Indien u of uw onderneming wordt veroordeeld vanwege overtreding van de fiscaal recht wetgeving hangt een grote straf boven uw hoofd. Het OM brengt steeds meer financiële zaken aan bij de rechter en eist ook hogere straffen. Een serieuze geldboete of zelfs celstraf is mogelijk. Een advocaat kan voor u de nadelige gevolgen beperken door zo spoedig mogelijk uw verweer op

Wat is strafbaar gesteld binnen het fiscaal recht?

Grove belastingovertredingen worden via het fiscaal recht afgehandeld. wanneer u een strafbeschikking opgelegd kunt krijgen of voor de strafrechter moet komen. Belastingfraude is actueel en de fiscus is samen met de FIOD-ECD actief op zoek naar plegers van carrouselfraude (btw fraude), fraude met douanepapieren of fraude met de loonbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting. Dit zorgt ervoor dat wanneer u – moedwillig of niet – een fout maakt in uw belastingaangifte of afdracht, een serieuze confrontatie met het OM riskeert.

Een advocaat is er voor u om alle nadelige gevolgen van een aanklacht voor u zo veel mogelijk te beperken. Daadkrachtig, voortvarend en immer discreet.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 164 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 330 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 330 advocaten en meer dan 164 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.