Belastingprocedure

Omnius heeft 30 advocaten strafrecht advocaat

Het betalen van belasting is een onoverkomelijk kwaad. Elke onderneming krijgt hiermee te maken voor meerdere soorten belastingen: vennootschapsbelasting, omzetbelasting, loonbelasting en inkomstenbelasting (als DGA of zelfstandige). Bij de aangiftebelastingen moet u zelf een aangifte invullen. Indien hier iets mis mee gaat kunt u te maken krijgen met een onderzoek van de fiscus. Daarnaast is het mogelijk dat de inspecteur u een andere aanslag oplegt dan u dacht te krijgen. Een advocaat kan u helpen bij het aanvechten van een belastingaanslag of u bijstaan wanneer het komt tot een boeteprocedure.

Wat kunt u het beste doen wanneer een onderzoek volgt?

De belastinginspecteur kan van mening zijn dat uw aangifte niet klopt of dat er onregelmatigheden in uw administratie voorkomen. Een onderzoek volgt. Uw administratie zal worden onderzocht. Het is in dergelijke gevallen van groot belang dat u juridisch advies inwint. U hoeft uzelf niet te bezwaren door een verklaring te geven. Een advocaat kan u adviseren wat u moet doen en eventueel aanwezig zijn wanneer de FIOD of de fiscus bij u op bezoek komt. Zonder specialistisch juridisch advies loopt u het risico dat u een forse boete krijgt opgelegd.

Wat kunt u het beste doen wanneer u het niet eens bent met een besluit van de belastinginspecteur?

Na een belastingaangifte of beslissing van de belastinginspecteur is het goed mogelijk dat u het niet eens bent met de genomen beslissing. U kunt tegen een besluit van de fiscus een bezwaarschrift indienen. In dit bezwaarschrift kunt u uw standpunten en bezwaren duidelijk maken. Als de nieuwe beslissing op uw bezwaarschrift u nog steeds niet bevalt kunt u in beroep bij de belastingkamer van de rechtbank. Een rechter zal het besluit van de fiscus toetsen. De bijstand van een advocaat in de bezwaar- en beroepsprocedure vergroot uw kans op slagen. Een advocaat of fiscalist helpt u graag een besluit van de fiscus aan te vechten en uw gelijk te halen.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf zo 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 166 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 166 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.