Boeteprocedure

Omnius heeft 32 advocaten strafrecht advocaat

Een belastingaangifte moet u stellig en zonder voorbehoud invullen en indienen. Indien u fouten maakt in de aangifte is het mogelijk dat u een boete krijgt opgelegd. Dit is tevens het geval wanneer u de aangifte niet of niet tijdig indient. Om grote problemen met justitie of de fiscus te voorkomen raden wij u aan in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met een advocaat als u het aan de stok krijgt met de fiscus of FIOD. De gevolgen van een boeteprocedure kunnen nl. erg ingrijpend zijn voor u en/of uw onderneming. Een advocaat of fiscalist staat aan uw kant en zal er alles aan doen om uw belangen optimaal te behartigen.

Wanneer kan een verzuimboete worden opgelegd?

Een verzuimboete kan door de fiscus worden opgelegd indien uw aangifte niet op tijd bij de fiscus is aangekomen. U bent in verzuim en meestal is dit aan uw schuld te wijten. Daarnaast kan ook een verzuimboete worden opgelegd wanneer u de aangifte niet indient. Een verzuimboete is meestal van geringe hoogte en berust meestal op onzorgvuldig handelen. Het verwijt dat u kan worden gemaakt is dan ook gering.

Wanneer kan een vergrijpboete worden opgelegd?

De vergrijpboete wordt opgelegd indien u een overtreding heeft gepleegd. Dit is een ingrijpender boete dan de verzuimboete en is ook hoger. Als u opzettelijk geen aangifte doet of opzettelijk onjuist of onvolledig aangifte doet, kan de fiscus u een vergrijpboete opleggen. Voordat de fiscus u de boete oplegt wordt u in de gelegenheid gesteld te reageren op het voornemen u een boete op te leggen. Als de boete uiteindelijk wordt opgelegd kunt u tegen deze beslissing in bezwaar gaan. U moet een bezwaarschrift indienen. Een advocaat kan namens u verweer voeren tegen een vergrijpboete. Daarnaast kan een advocaat beroep instellen tegen een afwijzing van uw bezwaren.

Wanneer is sprake van een pleitbaar standpunt?

De belastingwetgeving is zo complex dat het pleitbaar standpunt is ontstaan. Van een pleitbaar standpunt is sprake als een door belanghebbende ingenomen standpunt, gelet op de stand van de jurisprudentie en de heersende leer, in die mate juridisch pleitbaar of verdedigbaar is dat belanghebbende redelijkerwijs kan menen juist te handelen. In essentie betekent dit dat u bij de belastingaangifte de meest voordelige belastingregels mag toepassen of een eigen aannemelijke uitlegging kan hebben van de belastingwetgeving. Een advocaat kan u bijstaan wanneer het komt tot een boeteprocedure of een rechtszaak voor de belasting- of strafrechter.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder

 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Beschikbaar vanaf zo 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 168 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 168 advocaten en meer dan 57 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.