Beschuldigt van het plegen van een geweldsdelict? Beperk een mogelijke straf met Omnius.

Bent u aangehouden, verdachte of heeft u een dagvaarding gehad in verband met geweldsdelicten? Laat u dan altijd goed voorlichten. Maak gebruik van ons gratis intake gesprek met de juristen van de juridische intakebalie. U staat er niet alleen voor.

Zaak aanmelden

Voorkom verdere problemen en zorg dat u goed voorbereid bent. Onze ervaren strafrecht advocaten behoren tot de top van Nederland. Zij weten hoe ze u moeten verdedigen.

Of bel direct 088 – 629 00 29

Geweldsdelicten hebben voor zowel daders als slachtoffers vergaande consequenties. Het slachtoffer krijgt te maken met letsel, schade en angsten. De verdachte wordt vaak in voorlopige hechtenis genomen en moet een tijd in een huis van bewaring verblijven, mogelijk tot aan de berechting of langer. Bij Omnius zijn zowel slachtoffers als verdachten welkom. Wij behandelen alle soorten geweldsdelicten.

Welke geweldsdelicten bestaan er?

Een geweldsdelict impliceert dat een vorm van geweld gebruikt wordt, of dat er gedreigd wordt met de inzet van geweld. Soms wordt een geweldsdelict gepleegd in combinatie met een ander misdrijf, bijvoorbeeld diefstal met geweld (overval). Geweldsdelicten zijn misdrijven. Wanneer u verdacht wordt van een geweldsdelict is het mogelijk dat u zich voor de rechter moet verantwoorden. De officier van justitie kan echter ook besluiten de zaak te seponeren wanneer hij niet genoeg bewijs heeft of geen prioriteit geeft aan de zaak. U wordt dan niet vervolgd. De oplegging van een transactie of strafbeschikking is eveneens mogelijk. Als u de transactie betaalt en de strafbeschikking accepteert is de zaak hiermee afgedaan en hoeft u niet naar de rechter.

Een geweldsdelict bevat een element van geweld. Wat dit precies is hangt af van het feit dat is gepleegd. Het meest bekende misdrijf is de mishandeling. Andere geweldsdelicten zijn:

 • Bedreiging
 • Mishandeling
 • Mishandeling met de dood tot gevolg
 • Huiselijk geweld
 • Stalking/belaging
 • Vernieling
 • Openlijke geweldpleging
 • Gewapende overval
 • Dood door schuld / doodslag / moord
 • Euthanasie door onbevoegde

Welke straffen bestaan er tegen een geweldsdelict?

Een geweldsdelict kan een straf opleveren zoals een gevangenisstraf, werkstraf of geldboete. Vrijspraak is eveneens mogelijk. Het kan ook zijn dat u wordt vrijgesproken of dat u geen straf krijgt omdat het delict niet kan worden bewezen of omdat u er niets aan kon doen.

Een advocaat strafrecht zal er alles aan doen om u zo snel mogelijk vrij te krijgen, uw straf te beperken of vrijspraak te bepleiten.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 162 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 332 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 332 advocaten en meer dan 162 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.