Rijbewijs ingevorderd vanwege rijden onder invloed of een te hoge snelheid? Krijg uw rijbewijs zo spoedig mogelijk terug.

Onze rijbewijs advocaten zijn zeer ervaren en 100% gespecialiseerd in het terug krijgen van uw rijbewijs. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis intake gesprek en blijf niet in onzekerheid zitten.
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Bel voor een gratis intake gesprek of whatsapp ons op het mobiele nummer en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Het kan voorkomen dat uw rijbewijs door de politie wordt ingenomen. De politie kan dit slechts doen wanneer er bepaalde regels worden overtreden. Hierbij kan men denken aan te hard rijden, of rijden onder invloed. Het rijbewijs kan in dit soort gevallen per direct worden ingevorderd, in afwachting op een terechtzitting. U mag in de tussentijd geen voertuigen besturen. Iemand kan op de terechtzitting een fikse boete krijgen, of een rijontzegging voor een bepaald aantal maanden.

Daarnaast kunnen hierbij twee rechtsgebieden elkaar ontmoeten, in negatieve zin: het strafrecht en het arbeidsrecht. Het kan goed zijn dat u voor uw werk afhankelijk bent van uw rijbewijs. U kunt zonder rijbewijs niet werken. Om de nadelige gevolgen zo beperkt mogelijk te houden, is het zeer verstandig om vanaf het moment van invordering een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Onze rijbewijsspecialisten staan voor u klaar om samen met u een ijzersterk klaagschrift op te stellen. Dit is een manier om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Zo hoeft bijvoorbeeld uw werk niet in gevaar te komen. Bel voor een vrijblijvend intakegesprek naar onze intakebalie, zodat er direct actie kan worden ondernomen.

Wanneer wordt het rijbewijs ingevorderd?

Niet in alle gevallen kan uw rijbewijs worden ingevorderd. Dit gebeurt alleen bij grove verkeersovertredingen of misdrijven. Denk hierbij aan:

 • Rijden onder invloed van alcohol. Het alcoholpercentage in uw lichaam is hoger dan 570 ug/l of 1,3 promille. Voor beginnende bestuurders geldt 350 ug/l of 0,8 promille. Wanneer u geen blaastest aflegt, maar de politie alcoholgebruik vermoedt, is invordering alsnog mogelijk;
 • Rijden onder invloed van drugs. Hiervoor zijn verschillende grenswaarden;
 • Overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur, buiten de bebouwde kom. Voor bromfietsen geldt een overschrijding van 30 kilometer of meer. Dit laatste is ook het geval binnen de bebouwde kom;
 • Openstaande verkeersboetes;
 • Gevaar veroorzaken op de weg;
 • Veroorzaking van een ongeval.

In het geval van een snelheidsovertreding is de minimale invorderingstermijn twee maanden. In het geval van rijden onder invloed is de minimale duur vier maanden. Deze termijnen kunnen door sommige mensen natuurlijk niet worden afgewacht. Hun baan kan in gevaar komen.

Hoe kan een verzoek tot teruggave ingediend worden?

Nadat uw rijbewijs door de politie is ingenomen, stuurt de politie uw rijbewijs binnen drie dagen door naar de officier van justitie. De officier beslist binnen tien dagen of hij het rijbewijs in. Uw zaak wordt in ieder geval binnen zes maanden aan de rechter voorgelegd. Een rijbewijsspecialist kan voor u een verzoek tot teruggave indienen bij de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) of het arrondissementsparket in de regio van overtreding. De officier bepaalt of u uw rijbewijs terugkrijgt. Als de officier ervoor kiest uw rijbewijs in te houden kunt u een klaagschrift indienen bij de rechtbank. U zou het binnen de tiendagentermijn zelf kunnen proberen met ons doe-het-zelf document ‘verzoek teruggave rijbewijs’, maar in sommige gevallen is het zeer aan te raden om meteen over te gaan op het inschakelen van een advocaat voor een klaagschrift. Onze intakejuristen kunnen dit vrijblijvend voor u toetsen tijdens het intakegesprek.

Hulp nodig met het indienen van een klaagschrift?

Na de beslissing van de officier van justitie om uw rijbewijs in te houden kunt u hiertegen zoals gezegd een klaagschrift indienen. Vaak hebben verdachten of overtreders hun rijbewijs nodig voor de uitoefening van hun beroep. Eén van onze rijbewijsspecialisten kan namens u een klaagschrift opstellen en de juiste juridische argumenten aanvoeren om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen terug te krijgen tot in ieder geval de terechtzitting. U heeft op deze wijze ook gelijk iemand met verstand van zaken achter de hand voor deze inhoudelijke behandeling van uw zaak bij de rechter. Zo bent u er zeker van dat u er alles aan doet om de nadelige consequenties te beperken. Wacht niet langer en neem contact op met de intakebalie voor een gratis adviesgesprek, waarin de intakejuristen samen met u kijken naar een oplossing om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 129 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 291 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.1

  Omnius helpt u verder
  • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
  • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
  • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 29
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op
  Stel uw vraag via WhatsApp
  06 - 21 29 20 19

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-20:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Stel uw vraag

   Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

   Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 291 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.1

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 291 advocaten en meer dan 129 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.