VOG voorlopig besluit of een definitieve afwijzing ontvangen? Omnius helpt

U solliciteert voor een nieuwe functie. Het is niet ondenkbaar dat u voor de functie een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet aanvragen wanneer u een strafblad heeft. De werkgever wil namelijk weten met wie hij in zee gaat. Een advocaat kan u niet helpen om een VOG aan te vragen. Een VOG advocaat helpt u als uw aanvraag is afgewezen. Neem contact op als dat het geval is.

Of bel direct 088 – 629 00 29

Het probleem is echter, dat u één of meerdere strafbare feiten hebt gepleegd en nu dus een strafblad hebt. Wat nu? De aanvraag voor de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet u zelf indienen. Dit gaat vrij gemakkelijk via Dienst Justis. Een advocaat kan u hierbij niet helpen. Het wordt pas relevant om een VOG advocaat in te schakelen als u een vervelend besluit krijgt. Schakel een VOG advocaat van Omnius in om u te helpen bij het alsnog verkrijgen van de Verklaring Omtrent Gedrag!

Wij kunnen u helpen bij het indienen van een zienswijze tegen een voorlopig besluit. Als uw VOG definitief wordt afgewezen helpen wij u van A tot Z bij een bezwaar, of een eventueel (hoger) beroep.

Bekijk ook de volgende onderwerpen voor relevante informatie op dit gebied:

 • VOG geweigerd of afgewezen
 • Bezwaar
 • Wanneer krijgt u geen VOG
 • Voorlopige afwijzing van VOG
 • Dreigende afwijzing van VOG
 • Beroep en hoger beroep VOG advocaat
 • Zienswijze door een advocaat VOG
 • VOG geweigerd of afgewezen

  Heeft u een VOG nodig, maar is deze afgewezen? Dit is een belemmering voor het krijgen van een nieuwe baan. Een VOG aanvraag wordt nooit zonder reden afgewezen. Er moet dus een reden zijn gegeven waarom uw VOG aanvraag is geweigerd of afgewezen. Wanneer u bijvoorbeeld in de afgelopen 4 jaar een of meerdere strafbare feiten hebt gepleegd kan dit een reden zijn om de VOG aanvraag af te wijzen of te weigeren. Dit valt dan namelijk binnen de terugkijktermijn van 10 jaar. Is de reden dat uw VOG is geweigerd of afgewezen ongeldig of onjuist? Het is belangrijk dat u dan zo snel als mogelijk in actie komt. Wanneer er bijvoorbeeld een lange tijd overheen is gegaan of als het niet relevant is kunt u door in bezwaar te gaan nog wel een VOG krijgen. Meer weten of uw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvraag onterecht is afgewezen? Lees dan hier meer.

  Bezwaar

  Heeft u een VOG aangevraagd, omdat u bij een nieuwe baan wilt beginnen? Wanneer de VOG wordt afgewezen, dan kan één van onze VOG-specialisten u helpen met het opstellen van een ijzersterk bezwaar. Onze advocaten weten wat Dienst Justis wil horen. De termijn hiervoor is zes weken na ontvangst van de definitieve afwijzing. Handel dus snel en schakel één van onze advocaten in, voordat het te laat is. Wij stellen uw bezwaar voor u op op basis van een toevoeging (pro deo) als uw inkomen dit toelaat. Zo levert de overheid een bijdrage voor de kosten van uw VOG advocaat. Voor een voordelig bezwaarschrift kunt u dus bij ons terecht! Lees meer.

  Wanneer krijgt u geen VOG

  Als u ooit in aanraking bent gekomen met Justitie hoeft dit niet gelijk een reden te zijn waarom u geen VOG meer kan krijgen. Als u geen VOG krijgt kan dit voor belemmering van het vinden van een nieuwe baan zorgen. Het heeft namelijk te maken net de relevantie en actualiteit van het strafbare feit. Het hangt ook af over wat voor delict wij het hebben en wat voor beroep u heeft gehad. Wanneer u taxichauffeur bent geweest wordt er 5 jaar teruggekeken. Dit valt dan binnen de terugkijktermijn. Dit gebeurt ook wanneer u jonger dan 23 bent. Wanneer het strafbare feit waar u te maken heeft een zedendelict is heeft u geen recht op een VOG.

  De relevantie van het strafbare feit is ook van belang. Voor het ene beroep is een strafbaar feit natuurlijk relevanter dan dat het voor een ander beroep is. Hier heeft het Ministerie van Justitie dus ook naar gekeken. Of dit relevant was om uw VOG aanvraag af te wijzen.

  Voorlopige afwijzing van VOG

  Voorlopige weigering van een VOG aanvraag is erg vervelend. Onze advocaten helpen u graag met deze juridische vraag. Het is in sommige gevallen namelijk nog wel mogelijk om een VOG te krijgen. De reden dat uw VOG in eerste instantie was afgewezen was dan onjuist of niet relevant. Het is daarom altijd belangrijk om nog wel in actie te komen met zulk soort zaken.

  Dreigende afwijzing van VOG

  Dreigt uw VOG aanvraag afgewezen te worden? Een VOG advocaat helpt u wanneer uw VOG wordt afgewezen. Het kan namelijk zo zijn dat uw VOG aanvraag wegens onterecht of ongeldige redenen is afgewezen. Wanneer dit het geval is kunt u in beroep gaan om alsnog te krijgen waar u recht op heeft. Een advocaat helpt u tijdens dit proces. Met de hulp van een advocaat wordt er een bezwaarschrift opgesteld wat aan alle eisen voldoet. Een ervaren advocaat weet ook wat er in een bezwaarschrift moet komen om ervoor te zorgen dat u alsnog uw VOG krijgt. Is nog niet alles hierover duidelijk en heeft u nog vragen? Lees dan hier verder.

  Beroep en hoger beroep door een advocaat VOG

  Uw bezwaar is afgewezen, maar dit hoeft niet te betekenen dat de zaak verloren is. U kunt in beroep gaan bij de rechter. Vervolgens kunt u in hoger beroep gaan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor gelden termijnen van zes weken. Nadat u al twee afwijzingen heeft ontvangen, is het onvermijdelijk dat u gespecialiseerde juridische hulp inschakelt. Het is in dit stadium namelijk erg lastig om het gewenste resultaat te krijgen. Uiteraard behandelt uw advocaat ook een (hoger) beroep op basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo) als dat mogelijk is. Twijfel daarom geen seconde en schakel één van onze advocaten in.

  Waarom een advocaat VOG inschakelen?

  Wanneer u een gespecialiseerde VOG advocaat laat meekijken met uw zienswijze, bezwaar, of (hoger) beroep, is de kans vele malen groter dat u alsnog de VOG toegekend kan krijgen. Dit heeft ermee te maken dat een advocaat uitgebreide ervaring heeft met het verdedigen van mensen die hun VOG niet krijgen en dus weet wat hij of zij moet verwerken in een zienswijze, bezwaar of pleidooi. Hier komt nog bij dat onze advocaten experts zijn in juridisch argumenteren. Samen met de advocaat zorgt u ervoor dat u snel weer aan de slag kan, dus bel snel naar de intakebalie om een afspraak in te plannen.

  Kom direct in actie als uw vervelend nieuws krijgt over uw VOG. Voorkom dat uw werkgever twijfels krijgt of het vertrouwen in u verliest. Bel vandaag nog vrijblijvend naar onze intakebalie en wij hebben binnen 24 uur iemand voor u klaar staan om u te helpen bij een zienswijze, bezwaar, beroep of hoger beroep. Waar mogelijk werken wij altijd op basis van gefinancierde rechtsbijstand (pro deo advocaat).

  Zienswijze door een advocaat VOG

  Als Dienst Justis het voornemen heeft uw VOG af te wijzen, dan nemen ze een voorlopig besluit. Onze advocaten VOG kunnen u helpen bij het opstellen van een zienswijze. Hoewel er hierbij helaas geen toevoeging (pro deo) mogelijk is, is de zienswijze wel de snelste methode om alsnog uw VOG te krijgen. Dit heeft ermee te maken dat de termijn voor het indienen van een zienswijze twee weken is. Hier wordt dan ook vrij snel op beslist. U krijgt zo snel mogelijk duidelijkheid. Zo kunt u met de juiste juridische hulp ervoor zorgen dat de nieuwe werkgever geen argwaan krijgt.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 162 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel of mail onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 332 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 332 advocaten en meer dan 162 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.