Vrije advocaatkeuze

Heeft u een rechtsbijstandverzekering bij DAS, ARAG, Klaverblad, SRK, Univé, Achmea of een andere verzekeraar? En heeft u een juridisch geschil? U kunt altijd zelf uw behandelend jurist of advocaat kiezen. Ook via Omnius. Uw verzekeraar betaalt onze rekening indien de zaak onder de dekking van uw polis valt.

Welke rechtbijstandverzekering u ook hebt, bij Omnius bent u altijd welkom! Vind uw advocaat ->

Wat is vrije advocaatkeuze?

De vrije advocaatkeuze houdt in dat u zelf een advocaat mag kiezen. Niet de rechtsbijstandverzekering, maar u bepaalt welke advocaat uw zaak gaat behandelen. U hoeft niet meer af te wachten of de rechtsbijstandverzekering wel een echte specialist op uw zaak zet.

Zolang u dekking heeft onder de polis, zoals bij een arbeidszaak of bestuursrechtelijk geschil, u mag zelf kiezen wie uw zaak behandelt.

Stap 1. Gratis intake – bel nu

Bel met de Omnius intakebalie via 088 – 629 00 29 (lokaal tarief) of stel uw vraag via ons contactformulier. Eén van onze juristen spreekt uw zaak telefonisch met u door en helpt u de juiste advocaat te selecteren.

Stap 2. Toestemming van uw rechtsbijstandverzekering

De advocaat helpt u met het vragen van toestemming bij uw rechtsbijstandverzekering om de kosten onder uw polis te accepteren. Deze toestemming is slechts een formaliteit, een rechtsbijstandverzekeraar mag namelijk het recht op een eigen advocaat niet weigeren. Daarna wordt uw zaak door uw eigen advocaat in behandeling genomen. Uw advocaat brengt zijn kosten in rekening bij uw verzekering.

Verzekeraars-rechtsbijstand-1024x128

Stap 3. Zaak in behandeling bij advocaat

De advocaat neemt uw zaak in behandeling en zal u bijstaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden, uw rechtsbijstandverzekeraar dekt uw kosten. Mocht onverhoopt blijken dat uw polis uw zaak niet dekt en u de zaak toch bij de advocaat in behandeling wilt geven dan ontvangt u een korting van 10% op het uurtarief of de vaste prijs.

Hoe vindt u de juiste advocaat?

Hoe vindt u die ervaren en gespecialiseerde advocaat? Die ook nog eens dichtbij kantoor houdt? Hoe beoordeelt u de kwaliteit van een advocaat? Wat mag u van een advocaat verwachten? Hoe zijn de kosten te vergelijken? Omnius garandeert de beste service en kwaliteit met het Omnius Keurmerk. U vindt bij Omnius advocaten met specialisaties in alle rechtsgebieden. Met 50 kantoren door heel Nederland is er altijd een specialist in de buurt.

Bel 088 – 629 00 29 voor een gratis telefonisch intakegesprek.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Privacyverklaring*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 294 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.7

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 294 advocaten en meer dan 129 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.