Wat kost een advocaat?

De kosten van een advocaat zijn afhankelijk van uw hulpvraag. Bepaalde juridische vraagstukken lenen zich voor standaardisering en bieden we altijd voor een vaste prijs aan. Andere zaken hebben een ‘uniek’ karakter en vereisen maatwerk, waardoor de prijzen verschillen. Wel zijn advocaten vaak goed in staat om van tevoren de tijd en kosten in te schatten, om zo tot een vaste prijsafspraak te komen voor een deel van of de gehele zaak. In complexe zaken is een uurtarief vaak wel de beste optie, soms aangevuld met een succesfee.

 • Al een advocaat vanaf € 200,00 per uur
 • Gratis intakegesprek met een jurist
 • Advocaat kosten vergoed door rechtsbijstandverzekering

Uurtarief advocaat

Met de advocaat maakt u afspraken over het tarief, vaak gaat het dan over een uurtarief. De hoogte hangt af van de omstandigheden, omvang van de zaak en ervaring van de advocaat. De advocaten van Omnius kennen vier verschillende uurtarieven.

Uurtarieven Omnius advocaten

Deelnemende advocaten bij Omnius werken met 3 vaste uurtarieven. Afhankelijk van de ervaring en specialisaties van de advocaat.

€ 200, 00

Ervaren advocaat

€ 245, 00

Gespecialiseerde advocaat*

€ 310, 00

Advocaat-specialist**

Afhankelijk van de inhoud van de zaak en de persoonlijke wensen van de cliënt, wordt bekeken welke juridische dienstverlener qua kennis en ervaring het beste past en welk uurtarief geldt. Neem contact op met de intakebalie om te weten welk type advocaat het beste past bij uw situatie.

* Met ruime ervaring.
** Vanaf 10 jaar ervaring + afgeronde postacademische specialisatieopleiding en minimaal 60% van zijn of haar tijd werkzaam in het betreffende rechtsgebied.

Afhankelijk van de inhoud van de zaak en de persoonlijke wensen van de cliënt bekijken we welke juridische dienstverlener qua kennis en ervaring het beste past en welk uurtarief geldt. Neem contact op met de intakebalie om te weten welk type advocaat het beste past bij uw situatie.

Gratis intakegesprek

Bij Omnius krijgt u altijd een gratis intakegesprek. U kunt 7 dagen per week bellen en whatsappen met onze juristen. De specialist analyseert direct uw situatie en vertelt u over de mogelijkheden en kosten. Enkele opties die we u bieden:

 • Juridisch advies van een jurist
 • We vinden een geschikte advocaat voor u

Bij elke optie bespreken we vooraf de kosten van de advocaat of jurist met u. Zo krijgt u nooit te maken met onverwachte kosten. Bel 088 – 629 00 29 of whatsapp naar 06 21 29 20 19.

Vaste prijs voor behandeling van uw zaak

In sommige gevallen spreken we een vaste prijs met u af. Dat betekent dat u samen met de advocaat van tevoren een totaalbedrag afspreekt voor de behandeling van de zaak. Het gaat in deze situaties vaak om ‘eenvoudigere’ zaken. Denk bijvoorbeeld aan een alimentatieberekening of het geven van advies. Het is niet altijd mogelijk om een vaste prijs af te spreken, omdat het soms lastig te voorspellen is welke kant een zaak op gaat, wat de tegenpartij gaat doen en welke stappen we moeten zetten.

Kosten vooraf inzichtelijk

No cure no pay: alleen kosten bij succes

Bij no cure no pay betaalt u alleen bij een succesvol resultaat. De angst bestaat dat advocaten met zo’n werkwijze hun onafhankelijkheid verliezen en alleen nog maar kansrijke zaken aannemen. De gedragsregels van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) verbieden advocaten daarom te werken op basis van no cure no pay. Een dergelijke afspraak zal geen enkele advocaat dus accepteren. Juristen daarentegen zijn niet ingeschreven als advocaat en mogen wel op deze manier werken.

Resultaatgerelateerde beloning bij letselschade en overlijdensschade

Sinds januari 2014 is er wel een uitzondering op het verbod op no cure no pay. Advocaten mogen in letsel- en overlijdensschadezaken met hun cliënt een resultaatgerelateerde beloningsafspraak maken. Dit is een experiment, de proefperiode liep tot 1 januari 2019 en is inmiddels verlengd tot 2024.

No cure less fee

Een advocaat mag wel zijn uurtarief koppelen aan het resultaat. Bij succes krijgt de advocaat een hoger uurtarief dan wanneer de doelstellingen niet (volledig) worden bereikt. Deze werkwijze heet no cure less fee. Een andere variant is de succesfee: de advocaat krijgt een extra bedrag bij een goede afloop. Als u een advocaat inschakelt met no cure less fee zijn uw kosten aanzienlijk lager wanneer u de zaak niet wint.

Rechtsbijstandverzekering vergoedt kosten advocaat

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering, dan worden de advocaatkosten vaak vergoed. Is dit het geval, dan is het belangrijk om aan het begin van het eerste gesprek met de advocaat te vertellen dat u een rechtsbijstandverzekering heeft. Uw verzekeraar wijst soms zelf een advocaat aan, maar u heeft altijd het recht om zelf een advocaat te kiezen. Zijn de kosten van uw gekozen advocaat hoger? Dan vergoedt uw verzekering deze.

Kosten pro-deo-advocaat

Soms kunt u een advocaat inschakelen op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, oftewel pro deo. De overheid zal dan een groot deel van de kosten betalen. Niet iedereen komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking. Het hangt af van uw zaak, inkomen en vermogen. Daarnaast accepteren niet alle advocaten pro-deozaken. Bel met onze intakebalie voor meer informatie over de kosten van een pro-deo-advocaat.

Omnius helpt u verder
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 29
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 324 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.1

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 324 advocaten en meer dan 160 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.