Wat is agrarisch recht?

Onder het agrarisch recht verstaat men alle juridische kwesties die te maken hebben met de agrarische sector. Het is een zeer uiteenlopend rechtsgebied omdat het privaat- en publiekrecht behandelt terwijl daarnaast internationaal, nationaal en regionaal recht van toepassing kunnen zijn. Het rechtsgebied is continu in beweging, dat heeft te maken met bijvoorbeeld het strenger worden van milieuwetgeving of veranderende regels omtrent dierenwelzijn.

Bij agrarisch recht kan u denken aan bestuursrechtelijke vragen omtrent bestemmingsplannen en afgewezen vergunningsaanvragen. Maar ook aan strafrechtelijke kwesties omdat u bijvoorbeeld een vervoersverbod in verband met dierziekten heeft overtreden. Omdat voor u op dit gebied soms grote financiële belangen op het spel staan zult u dan ook door een specialist op dit gebied willen worden bijgestaan. Neem daarom contact op met een van onze experts die u op de juiste manier bij ieder juridisch geschil in de agrarische sector kunnen bijstaan.

Agrarisch rechtelijke kwesties

Agrarisch rechtelijke kwesties kunnen zeer uiteenlopen, hieronder een aantal voorbeelden:

 • U pacht 8 hectare landbouwgrond aangrenzend aan uw bedrijf. Het blijkt dat de verpachter zich gedurende 4 jaar niet aan de door de overheid opgestelde maximum pachtprijs heeft gehouden, waardoor u te veel heeft betaald.
 • U wordt financieel zwaar getroffen door een vervoersverbod in verband met de vogelgriep en wilt schadevergoeding eisen of u wordt juist vervolgd omdat u dit verbod heeft overtreden.
 • U wilt uw bedrijf uitbreiden, maar krijgt niet de juiste vergunningen. Uw eerdere vergunningsaanvragen zijn afgewezen waardoor alleen het beroepschrift nog openstaat.
 • U heeft stank- of geluidsoverlast van een in de buurt gelegen agrarisch bedrijf en wilt met een groep bewoners een procedure starten nadat eerdere pogingen tot een oplossing te komen zijn gestrand.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De aangesloten advocaten bij Omnius beschikken over de ervaring om u in ieder juridisch geschil binnen de agrarische sector bij te staan. Bel daarom kosteloos onze intakebalie of stuur ons een bericht wanneer u een juridische vraag heeft of wanneer u reeds bent beland in een juridisch conflict. Omnius helpt u graag verder.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 92 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 175 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 175 advocaten en meer dan 92 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.