Milieukwesties

Als ondernemer in de agrarische sector komt u in aanraking met verschillende soorten milieuwetgeving die op Europees, nationaal en ook regionaal niveau zijn bepaald. De handhaving hiervan kan daarnaast ook op verschillende gebieden, namelijk door middel van het bestuurs-, straf- en het civielrecht. Op u als ondernemer kan deze verscheidenheid daarom verwarrend werken of voor problemen zorgen. U weet bijvoorbeeld niet aan welke richtlijnen u moet voldoen of u heeft regelgeving overtreden en bent op zoek naar hulp voor de tegen u aangespannen procedure.

Wat kunnen wij voor u betekenen

De bij Omnius in het agrarisch recht gespecialiseerde aangesloten advocaten zijn stuk voor stuk op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot milieuwetgeving in de agrarische sector. Bel daarom kosteloos onze intakebalie of neem contact op via WhatsApp wanneer u een juridische vraag heeft betreffende milieuwetgeving of wanneer u reeds in een juridisch geschil betreffende milieuwetgeving bent beland.

Vergunningen

U kunt als ondernemer naast de verschillende milieurichtlijnen ook in aanraking komen met verschillende vergunningsvereisten. Voor de kleinste aanpassing zoals een nieuwe mestsilo heeft u al een nieuwe vergunning nodig. Wilt u nog verder uitbreiden, dan heeft u niet alleen verschillende bouwvergunningen nodig. Uw plannen moeten ook aansluiten bij de bestaande bestemmingsplannen van de gemeente en ook voldoen aan nieuwe milieuvereisten.

Wat kunnen wij voor u betekenen

Aan welke vergunningen u moet voldoen wanneer u wilt uitbreiden en hoe deze op te stellen, dat zijn vragen waar u met een beetje onderzoek zelf ook uit komt. Het wordt helaas moeilijker wanneer uw plannen worden vertraagd doordat de vergunningsaanvragen worden geweigerd. De vergunningsaanvraag wordt afgewezen, uw bezwaarschrift wordt afgewezen of u overtreedt een eerdere vergunning. Wat doet u dan?

Omnius kan u helpen bij deze en de vele andere vragen die horen bij dit soort bestuursrechtelijke procedures en u doorverwijzen naar de voor u relevante specialist in het agrarisch recht.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 64 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 129 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.1

  Wij helpen u graag!
  • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
  • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
  • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 47
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op
  Stel uw vraag via WhatsApp
  06 - 21 29 20 19

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-20:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Omnius Ondernemersdesk

   Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

   Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 129 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.1

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 129 advocaten en meer dan 64 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.