Het opstellen van een overeenkomst is specialistenwerk. De inhoud van de overeenkomst dient zorgvuldig te worden vastgesteld en op papier te worden gezet. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een overeenkomst, dan kan een advocaat contractenrecht alle afspraken voor u op papier zetten en ontsnappingsclausules opnemen. Komt één van de partijen een overeenkomst niet na, dan krijgt u binnen het contractenrecht te maken met termen als wanprestatie, schadevergoeding, nakoming of verzuim.  Zoekt u advies over een contractrechtelijke kwestie? Onze contractrecht advocaten helpen u graag en hebben alle benodigde kennis om u optimaal van dienst te kunnen zijn.

Overeenkomst opstellen

Gaat u zaken doen met een andere partij, dan is het belangrijk om de afspraken duidelijk vast te leggen in een overeenkomst. Met een goed contract voorkomt u hoge kosten en slepende conflicten. Lees meer

Wanprestaties en ingebrekestelling

Een geleverde zaak moet altijd aan de overeenkomst beantwoorden, dit wordt de conformiteit genoemd. Voldoet de geleverde zaak niet aan de afspraken in een overeenkomst, dan is er sprake van een wanprestatie. Wanprestatie kan een geldige reden zijn om een overeenkomst te ontbinden. Er kan worden gevorderd dat de overeenkomst alsnog nagekomen moet worden. Heeft dit geen effect, dan kan de schuldeiser een laatste waarschuwing geven: de ingebrekestelling. Lees meer 

Ontbinding overeenkomst

Sluit u een overeenkomst met elkaar, dan zijn beide partijen verplicht zich aan de afspraken te houden. Het kan voorkomen dat u van de overeenkomst af wil. Afhankelijk van de situatie kan dat op verschillende manieren. Lees meer 

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 97 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 180 advocaten en meer dan 97 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.