Betaalt een klant of opdrachtgever uw factuur maar niet? Als uw klant uw factuur of vordering niet betaalt, kunt u daarvoor het beste een specialist inschakelen die veel ervaring heeft in incassozaken. Binnen het incassodomein zijn er verschillende specialisten actief.

Bel 088 629 00 47 voor een gratis intakegesprek. Onze juristen kunnen direct een inschatting maken van uw vordering. Wacht niet te lang, onze specialisten incasseren uw vordering effectief en snel.

Schakel een incassospecialist in

Incasseren is een vak. Met de juiste handelingen op het juiste moment en de juiste toonzetting kan een incassospecialist in korte tijd vaak veel bereiken. Uw debiteur merkt dat het u menens is en zal eerder in beweging komen. Als u zelf al een aantal pogingen heeft ondernomen in de vorm van een herinnering en aanmaning wordt het tijd voor een externe incassopartner. De debiteur krijgt nog een keer de mogelijkheid om de vordering te voldoen zonder extra kosten. Wordt de factuur dan nog niet betaald, dan zal uw incassopartner zich (schriftelijk en of telefonisch) bij uw debiteur melden en duidelijk maken dat communicatie over de vordering vanaf dat moment alleen nog maar met hem mogelijk is.

Advocaat, incassobureau of deurwaarder?

Voor vorderingen op particulieren met relatief lage bedragen (tot bijvoorbeeld 250 euro) kan een (gecertificeerd) incassobureau u goed helpen. Zij werken veelal met een efficiënt incassoproces en kunnen met een telefonische benadering vaak al veel doen.

Advocaat in incassozaken

Voor zakelijke vorderingen en hogere bedragen heeft u de keuze uit een advocaat of deurwaarder. Bij vorderingen vanaf EUR 25.000 zult u zich in de rechtbank verplicht door een advocaat moeten laten bijstaan. Dus als het om een fors bedrag gaat en/of er is sprake van een betwiste vordering (uw debiteur is het niet eens met uw vordering) dan schakelt u bij voorkeur een advocaat in.

Een advocaat zal de vordering deugdelijk onderbouwen en trachten tot een regeling te komen voor de rechtszaak. De advocaat schakelt op zijn beurt dan een deurwaarder in voor het dagvaarden van uw debiteur en bijvoorbeeld het leggen van beslag.

Deurwaarder in incassozaken

Gaat het om vorderingen tussen 250 euro en 25.000 euro, dan kan een deurwaarder een goede keuze zijn. In die gevallen kan ook een deurwaarder u in de rechtbank vertegenwoordigen. Een deurwaarder krijgt vaak meer gedaan dan een incassobureau. Een deurwaarder is een openbaar ambtenaar en door de Kroon beëdigd. Hij is, net als een advocaat, onderworpen aan tuchtrecht en er wordt streng toezicht gehouden op zijn handelen en financiële huishouding. Dit is bij een incassobureau niet het geval; iedereen kan een incassobureau starten en er is geen toezicht op incassobureaus.

Bel 088 629 00 47 voor een gratis intakegesprek. Onze juristen kunnen direct een inschatting maken van uw vordering. Wacht niet te lang, onze specialisten incasseren uw vordering effectief en snel.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 97 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 180 advocaten en meer dan 97 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.