Zakelijke mediation

Wanneer u tegen een geschil aanloopt op zakelijk gebied, kan zakelijke mediation eventueel een wenselijke oplossing bieden. Op deze wijze wordt gestreefd naar een positieve oplossing voor alle partijen. Zakelijke mediation kan worden ingezet bij nagenoeg alle conflicten binnen een bedrijf: tussen aandeelhouder(s), bestuur, en Raad van Commissarissen, werknemers onderling, management en personeel enzovoort. Ook bij problemen tussen verschillende bedrijven kan mediation een uitkomst bieden. Neem contact op met de intakebalie van Omnius. Ook op zakelijk gebied kunnen wij u voorzien van een passende mediator voor hetgeen waar u tegenaan loopt.

Men kan hierbij onder andere denken aan:

 • Geschillen met betrekking tot bedrijfsovernames, fusies, e.d;
 • Geschillen in het kader van een joint venture of ander samenwerkingsverband;
 • Problemen met betrekking tot (het opstellen van) overeenkomsten met bijvoorbeeld leveranciers;
 • Kwesties met betrekking tot handelsnamen en andere IE-rechten.

Hoe verloopt een mediatontraject doorgaans?

Het vinden van een passende mediator is te zien als de eerste stap in het zakelijke mediationtraject. Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats waarin de conflictsituatie overzichtelijk wordt gemaakt. De fase van het inventariseren van de visies en wensen aan de zijde van alle partijen is de volgende, waarna er wordt onderhandeld. Als men consensus bereikt over een onderlinge oplossing, wordt een en ander vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. De partijen worden geacht zich aan de gemaakte afspraken te houden.

Wat doet een zakelijke mediator?

Een mediator is iemand die een bepaalde opleiding mediation / ‘Appropriate Dispute Resolution’ (ADR) heeft gevolgd. Zoals gezegd is het selecteren van een passende mediator een eerste stap. Een mediator heeft als taak een bemiddelende rol aan te nemen tussen bepaalde partijen. Het is dus van belang dat iedere partij zich op zijn of haar gemak voelt bij de desbetreffende mediator. Een mediator gaat tussen beiden zitten en inventariseert de wensen en belangen over en weer. Op basis van goed overleg tussen alle betrokken partijen, wordt gewerkt naar een onderlinge oplossing, zodat de conflictsituatie kan worden weggenomen.

Nut van zakelijke mediation

Er zijn meerdere voordelen aan mediation op zakelijk gebied. Eén van de voornaamste redenen om deze weg in te slaan is kostenbeperking. Door het streven naar onderlinge oplossingen kan de weg naar de rechter worden voorkomen. Zoals reeds bekend kunnen rechtszaken duur, langslepend en vermoeiend zijn. De conflictsituatie wordt hoogstwaarschijnlijk in stand gehouden door lijnrecht tegenover elkaar te gaan staan in de rechtszaal. Mediation is een manier om dit te beperken en tevens om de druk op de rechterlijke macht af te laten nemen. Over het algemeen vindt een mediationtraject plaats achter gesloten deuren. Middels strikte geheimhouding kan imagoschade van uw bedrijf ook worden beperkt. Voorts kunnen, door middel van constructief blijven communiceren door de partijen, ook onderliggende, niet-juridische problemen worden opgespoord en opgelost. Gestreefd wordt naar een totaaloplossing op maat, zodat men snel weer over kan gaan tot de orde van de dag.

Voorkom escalatie. Zelfs bij conflicten die al wat verder gevorderd zijn, kan het handig zijn om een mediator in te schakelen. Niemand vindt het prettig om langslepende, dure rechtszaken te voeren, vaak zonder bevredigende uitkomst voor één of meer partijen. De weg naar de rechter is aan de orde wanneer het echt niet anders meer kan. Bel ons vandaag nog op 088 – 629 00 47 bij een beginnend of een gevorderd zakelijk geschil naar de intakebalie van Omnius. Onze intakejuristen nemen de zorgen even uit handen en selecteren een passende professional op het gebied van mediaton voor uw zakelijke bedrijfsgeschil. Voorkomen is beter dan genezen.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 92 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 175 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 175 advocaten en meer dan 92 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.