Met uw onderneming sluit u overeenkomsten, geeft u aandelen uit, maakt u winst of verlies en stelt u een directie aan. Kortom, u krijgt dagelijks te maken met allerlei (vaak complexe) elementen uit het ondernemingsrecht. Dat biedt zowel kansen als uitdagingen. Wat doet u bijvoorbeeld bij een fusie met een andere vennootschap? Of bij een juridische conflict tussen franchisegever en –nemer? Een ondernemingsrecht advocaat heeft de benodigde kennis en kan u optimaal adviseren over juridische kwesties.

Geschillen

Een geschil kan veel invloed hebben op de stabiliteit van een onderneming. Maar of het nou gaat om een conflict met een aandeelhouder, bestuurder, leverancier of medewerker: geschillen binnen een onderneming komen helaas met regelmaat voor. Met goede afspraken kunt u een deel van de conflicten voorkomen en de impact beperken. Lees hoe u dat aanpakt.

Fusie en overname

Een onderneming kan worden overgenomen, splitsen of fuseren met een andere vennootschap. Voor de organisatie, ondernemer en de medewerkers heeft dit vaak vergaande gevolgen. Een overname of fusie is altijd maatwerk en vereist een zorgvuldige aanpak. Lees meer over fusies en overnames.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Risicovolle beslissingen, een onrechtmatige daad of verwaarlozing van de administratie. Een bestuurder van een onderneming die fouten maakt bij de uitvoering van zijn of haar taken, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade. Om de gevolgen te beperken moet u zo snel mogelijk actie ondernemen. Lees hier waarom.

Franchise

Nederland telt ongeveer 800 franchiseformules, dat aantal groeit hard door in zowel vestigingen, medewerkers en omzet. Bij een franchiseorganisatie gaat een zelfstandig ondernemer (de franchisenemer) een zakelijke overeenkomst aan met een franchiseorganisatie (de franchisegever). Tegen betaling kan de franchisenemer gebruik maken van het merk, de formule, inkoop en expertise van de franchisegever. Maar wat als franchisenemer- en gever in een conflict belanden? Lees wat u kunt doen.

Rechtsvorm

Wilt u een onderneming starten, dan moet u bepalen welke rechtsvorm het beste bij u past. Iedere rechtsvorm heeft zijn eigen voordelen en bepaalt bijvoorbeeld de belasting die u moet betalen of de aansprakelijkheid voor schulden van uw bedrijf. Lees hier meer over de verschillende rechtsvormen.

Bevoegdheid overeenkomsten

Een overeenkomst mag niet zomaar door ieder personeelslid worden getekend. De bevoegdheid is onder andere afhankelijk van de rechtsvorm. Lees meer over de vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 60 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 126 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.1

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 126 advocaten en meer dan 60 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.