Aansprakelijkheid en schadeclaim
U als ondernemer wil natuurlijk alleen maar dat de onderneming goed draait. U zit natuurlijk niet te wachten op negativiteit of inkomstenverlies. Onder omstandigheden kan u als ondernemer aansprakelijk worden gesteld door een andere partij. Een partij kan u verzoeken om schadevergoeding of voor de rechter dagen om aldaar een schadeclaim vast te laten stellen. Bij ons kunt u de zorgen even uit handen geven. Wij hebben dagelijkse ervaring met verweren tegen aansprakelijkstellingen.
Werkgeversaansprakelijkheid
U als werkgever kan te maken krijgen met een schadeclaim vanuit een werknemer. Dit is het leerstuk van de werkgeversaansprakelijkheid. In de wet is geregeld dat de werkgever een zogenoemde zorgplicht heeft om schade bij de werknemers te voorkomen. De werkgever moet zijn of haar uiterste best doen om de werkvloer en de bedrijfsmiddelen zo in te richten, dat kan worden voorkomen dat de werknemer schade lijdt. Of de zorgplicht is nagekomen is een kwestie van interpretatie. Verder kan de werknemer als gevolg van zijn of haar eigen opzet of bewuste roekeloosheid schade lijden. Heeft u een schadeclaim vanuit een werknemer ontvangen? U bent lang niet altijd aansprakelijk. Laat uzelf adviseren door een van onze specialisten om ervoor te zorgen dat u niet onnodig geld betaalt.
Product-aansprakelijkheid
Als u met een klant een overeenkomst aangaat, bijvoorbeeld omdat de klant een product wil kopen dan horen daar rechten en plichten bij. De klant betaalt u het afgesproken geldbedrag en u levert het product. Wanneer de klant van mening is dat het product niet goed is, dan kan de klant u hierop aanspreken. Over het algemeen is er in ieder geval veertien dagen bedenktermijn aan de zijde van de klant. Buiten deze termijn is het niet gemakkelijk te zeggen of u al dan niet aan uw leveringsverplichtingen hebt voldaan. Spreekt een klant u aan wegens een kennelijk onbehoorlijk product? Zorg voor advies op maat. Wij kunnen u als ondernemer hierbij bijstaan. Bel nu en voorkom onnodige aansprakelijkheid!
Bestuurdersaansprakelijkheid
Als iemand een bv opricht is deze in principe niet privé aansprakelijk voor eventuele schulden. Het geld in de bv staat los van privévermogen. Mensen denken echter vaak dat de kous hiermee af is. Echter, onder omstandigheden kan een bestuurder van een bv wel degelijk persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Dit kan wanneer iemand van mening is dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur. Dit kan het bedrijf in gevaar brengen. Men kan hierbij denken aan handelen in strijd met de statuten van de bv, onjuiste informatie verwerken in het jaarverslag of er een onjuiste boekhouding op nalaten. Heeft u te maken met een aansprakelijkstelling op grond van onbehoorlijk bestuur? Twijfel geen seconde en laat u voorzien van advies door een van onze advocaten over uw rechten en plichten vanwege de aansprakelijkheid.
Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 96 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.
Kies zelf de juiste advocaat in uw regio
Gerelateerde blogs

Herstructureren na Corona – (weer) kiezen voor ondernemerschap?!
Einde Coranasteun Ondernemers die er minder goed door de Coronaperiode zijn gekomen, worden nu geconfronteerd met de verplichting weer daadwerkelijk betalingen aan de Belastingdienst te gaan doen. Immers zijn er heel wat uitstellen verkregen voor loonbelasting, BTW, vennootschapsbelasting enzovoort. Er …
Lees meer..