Algemene voorwaarden voor het MKB

Als u als ondernemer producten of diensten levert, is het verstandig om gebruik te maken van algemene voorwaarden. Dat geldt niet alleen voor grote bedrijven; algemene voorwaarden zijn ook uiterst geschikt voor het MKB. In de algemene voorwaarden zet u de standaard-bepalingen die moeten gelden voor alle overeenkomsten die u afsluit. Zo hoeft u niet steeds over die bepalingen te onderhandelen, maar wijst u de partij met wie u zaken doet erop dat uw algemene voorwaarden van toepassing zijn. De algemene voorwaarden kunnen bijvoorbeeld gaan over de betaling, levering, aansprakelijkheid en klachten.

Algemene voorwaarden voor alle branches

Welke bepalingen er in uw algemene voorwaarden moeten staan, hangt sterk af van de branche waaronder uw bedrijf valt. Omnius heeft ruime ervaring in het opstellen en updaten van algemene voorwaarden voor onder andere de volgende branches:

 • Algemene voorwaarden Zakelijke dienstverlening
 • Algemene voorwaarden Advies en consultancy
 • Algemene voorwaarden Detailhandel
 • Algemene voorwaarden ICT (ook webshop, hosting en software-ontwikkeling)
 • Algemene voorwaarden Horeca
 • Algemene voorwaarden Bouw en installatie

U kunt Omnius uiteraard ook benaderen voor algemene voorwaarden voor andere branches.

Algemene voorwaarden op maat

Ondernemers die bij een branche-organisatie zijn aangesloten, kunnen de algemene voorwaarden van die branche gebruiken. Maar vaak zijn die net niet passend, omdat bepaalde voorwaarden niet voor uw bedrijf gelden of net anders werken. U kunt dan beter uw eigen set algemene voorwaarden opstellen. Zo krijgt u goede en actuele bepalingen, die precies passen bij uw bedrijf. U bespaart daarmee tijd en moeite en voorkomt toekomstige conflicten. Het is namelijk voor u als ondernemer heel belangrijk, dat u op uw eigen algemene voorwaarden kunt terugvallen.

Wettelijke eisen aan algemene voorwaarden

De wet stelt drie belangrijke punten aan algemene voorwaarden:

 1. U moet de algemene voorwaarden van toepassing verklaren vóór of uiterlijk bij het sluiten van de overeenkomst.
 2. U moet de andere partij in de gelegenheid stellen om kennis te nemen van de inhoud van voorwaarden.
 3. De voorwaarden mogen niet onredelijk zijn.

Laat uw algemene voorwaarden opstellen of nakijken door een expert

Laat uw algemene voorwaarden altijd opstellen door een jurist. Zo voorkomt u (juridische) onjuistheden in de algemene voorwaarden en verkleint u de kans dat ze volgens de rechter niet mogen worden toegepast. Of dat een bepaling wordt vernietigd. Als uw voorwaarden niet geldig zijn, heeft u dus geen duidelijke afspraken over wat er geldt voor een betaling, levering of nog belangrijker: uw aansprakelijkheid.
Heeft u al algemene voorwaarden, maar twijfelt u over de kwaliteit of actualiteit, laat dan uw voorwaarden controleren. Bij Omnius werken juristen die veel ervaring hebben met algemene voorwaarden voor het MKB. U krijgt dan een juridische check en advies over de correctheid en volledigheid.

Omnius helpt u bij uw algemene voorwaarden

Neem contact op met Omnius voor het opstellen, controleren of aanpassen van uw algemene voorwaarden. Als u onze juridische intakebalie belt op 088 – 629 00 47, krijgt u meteen een jurist aan de lijn, die uw vragen kan beantwoorden in een eerste (gratis) advies. Besluit u uw algemene voorwaarden door onze juristen te laten opstellen, controleren of aanpassen, dan kunt u rekenen op voordelige, vaste en heldere tarieven, zonder verborgen kosten. U weet dus direct waar u aan toe bent, zonder verrassingen achteraf! De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar op 088 – 629 00 47.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 64 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 129 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.1

  Wij helpen u graag!
  • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
  • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
  • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 47
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op
  Stel uw vraag via WhatsApp
  06 - 21 29 20 19

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-20:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Omnius Ondernemersdesk

   Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

   Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 129 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.1

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 129 advocaten en meer dan 64 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.