Advocaat conflict franchise nodig?

Nederland telt ongeveer 800 franchiseformules, dat aantal groeit hard door in zowel vestigingen, medewerkers en omzet. Een conflict bij een franchise is niet uniek. Bij een franchiseorganisatie gaat een zelfstandig ondernemer (de franchisenemer) een zakelijke overeenkomst aan met een franchiseorganisatie (de franchisegever). Tegen betaling kan de franchisenemer gebruik maken van het merk, de formule, inkoop en expertise van de franchisegever.

Conflict in franchiseorganisatie

Tussen de franchisegever en -nemer kan er soms een juridisch conflict ontstaan. Is er sprake van een conflict, dan kan een ervaren ondernemingsrecht advocaat een dergelijke juridisch geschil effectief helpen oplossen. Hij houdt hierbij rekening met ieders belangen, redelijkheid en de interpretatie van de overeenkomst. Krijgt u te maken met een conflict? Raadpleeg een ondernemingsrecht advocaat uit het Omnius netwerk.

Welke conflicten kunnen er in een franchiseonderneming ontstaan?

De conflicten die kunnen ontstaan tussen een franchisegever en franchisenemer kunnen bijvoorbeeld gaan over:

  • Verplichtingen over en weer

Een concreet voorbeeld is hierbij dat een franchisenemer zich niet zou houden aan de geheimhoudingsplicht. De franchisegever voorziet de franchisenemer namelijk van waardevolle informatie over de formule die wordt gehanteerd. Er kan schade ontstaan wanneer derde partijen achter bepaalde informatie komen. Wij kunnen u voorzien van advies wanneer u te maken heeft met een conflict hierover, of over andere verplichtingen over en weer.

  • Opzegbaarheid van de onderlinge overeenkomsten

De franchisegever en –nemer maken natuurlijk afspraken met elkaar. Deze worden vastgelegd in overeenkomsten. De franchiseovereenkomst zelf duurt vaak vijf jaar. Over het algemeen bevat een franchiseovereenkomst een bepaling over het (tussentijds) beëindigen van de overeenkomst. Ook kunnen er daarnaast nog verschillende redenen zijn om een overeenkomst op te zeggen of te ontbinden. Vaak ontstaat over het ontbinden een conflict. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij weten hoe het zit. Wij kunnen u helpen bij het beëindigen van de overeenkomst. Kortom conflict franchise stoppen? Bel nu en laat u helpen!

  • Mogelijke overname door derde partijen

Wanneer de franchisenemer de franchise zou willen overdragen, dan kan er conflict bestaan wanneer de franchisegever bijvoorbeeld van mening is dat de nieuwe kandidaat niet voldoet aan bepaalde vereisten (zoals opleidingsniveau, ervaring e.d.). Dit zou voor problemen kunnen zorgen. De franchisenemer blijft namelijk aan het contract vast zitten.

  • Niet naleven van de formule

Een verplichting van de franchisenemer is dat deze handelt in lijn met de formule van de franchisegever. Het is de franchisenemer niet toegestaan om bijvoorbeeld eigenhandig allerlei acties op te zetten of om bepaalde producten naar eigen invulling te gaan verkopen onder naam van de franchisegever. Hier kan natuurlijk conflict over ontstaan waardoor de dagelijkse gang van zaken kan worden beïnvloed. Kortom uzelf laten bijstaan door een van onze advocaten of mediators is hierbij geen overbodige luxe.

  • De huur van een pand

Hoe moet er door de franchisegever en –nemer worden omgegaan met een situatie dat bijvoorbeeld buurtbewoners overlast ervaren? Wat als er een conflict ontstaat met de verhuurder van het pand. Bij wie ligt dan de bal om hierin te bemiddelen? Daarom ook voor dit soort vragen bent u bij een ondernemingsrechtadvocaat van Omnius aan het juiste adres. Voorkom verdere conflicten! Bel nu en leg uw vraag aan ons voor!

  • Gebruik van de merk- en handelsnaam

De franchisenemer krijgt een licentie (toestemming) over het gebruiken van de merknaam van de franchisegever. Hierover worden dus afspraken gemaakt. Het kan voorkomen dat een derde partij een vergelijkbare merknaam hanteert. Hierdoor kan verwarring ontstaan, bij welke ondernemer moet men nu terecht? Het is in het voordeel van de franchisegever om tegen de franchisenemer op te treden tegen dit soort inbreuken op de merknaam. Ook voor geschillen met merk- en handelsnamen kunt u als franchisegever of –nemer altijd bij ons terecht.

  • Prijsbeleid, verkoopregio en internetverkopen

Het is van groot belang dat franchisenemer en franchisegever duidelijke, heldere en redelijke afspraken hierover maken. Ontstaat er desondanks toch een conflict, dus dan biedt een goede ondernemingsrecht advocaat de uitkomst.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u gespecialiseerde juridische ondersteuning wenst op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht of contractenrecht. Kortom het nu gaat om ziekteverzuim van een medewerker of de vergunning van de gemeente, onze ondernemingsrecht advocaten helpen u graag bij het oplossen van juridische vraagstukken. Neem vandaag nog contact op.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 64 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 129 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.1

  Wij helpen u graag!
  • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
  • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
  • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 47
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op
  Stel uw vraag via WhatsApp
  06 - 21 29 20 19

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  08:00-20:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-20:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Omnius Ondernemersdesk

   Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

   Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 129 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.1

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 129 advocaten en meer dan 64 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.