Transportrecht en vervoerrecht

Transport is een breed begrip binnen de logistieke wereld. Het transportrecht (ook wel: vervoerrecht) omvat regels voor het transport van goederen over de weg, binnenvaart, zee, lucht, spoort en gecombineerd vervoer. Het gaat vaak om spoedeisende zaken, internationale kwesties en diverse partijen die allen veel belang hebben.

Bij Omnius vindt u aangesloten advocaten die gespecialiseerd zijn in transportrecht. Zij stellen overeenkomsten op of beoordelen deze, maar adviseren ook over vervoersrechtelijke geschillen en voeren waar nodig (internationale) procedures.

Neem direct contact op met onze intakebalie wanneer u te maken heeft met een juridisch vraagstuk in het transportrecht. Bel 088 629 00 47 of stel uw vraag direct via de website.

Transportrecht: grote belangen, moeilijke wetgeving

Het gaat vaak goed in de transportsector, maar als het misgaat zit er vaak spoed achter. Een transport met bederfelijk waar die vertraging oploopt, een ongeval, een faillissement, internationale regels (denk aan het CRM), of beslag. Dan heeft u meteen een deskundige nodig die u helpt bij de juridische afhandeling.

De transportrecht advocaten van Omnius behartigen uw belangen en helpen u bij de veelvoorkomende, maar tevens bij complexe problemen in de (inter)nationale transportsector. Ook hebben zij een uitgebreid netwerk van buitenlandse advocaten met wie zij samenwerken.

Wij hebben kennis en ervaring over:

 • Wegvervoerrecht
 • Zeerecht
 • Luchtrecht
 • Aansprakelijkheid
 • Expeditie, opslag en overslag
 • Ladingschade
 • Incasso, beslag en executie

Zekerheid van de juiste keuzes

Daarnaast helpen onze advocaten u om potentiële problemen vóór te zijn. Denk daarbij aan het opstellen of controleren van overeenkomsten en algemene voorwaarden. Deze zijn vaak iets complexer dan gewone overeenkomsten en algemene voorwaarden, vooral omdat het in het transportrecht draait om regels tussen 3 partijen: een opdrachtgever (afzender), een vervoerder en een ontvanger (geadresseerd). Voor zowel standaard- als maatwerk kunt u bij ons terecht.

Neem contact op met onze transportrecht advocaten

De aangesloten advocaten bij Omnius beschikken over de jarenlange ervaring om u in ieder juridisch geschil binnen de transportsector bij te staan. Bel daarom kosteloos onze intakebalie of stuur ons een bericht via WhatsApp wanneer u een juridische vraag heeft of wanneer u reeds bent beland in een juridisch conflict. Omnius helpt u graag verder.

Neem direct contact op met onze intakebalie wanneer u te maken heeft met een juridisch vraagstuk in het transportrecht. Bel 088 629 00 47 of stel uw vraag direct via de website.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 93 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 175 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.1

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 175 advocaten en meer dan 93 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.