Agentuurovereenkomst

Omnius heeft 55 advocaten advocaat contractenrecht

Wilt u goederen verkopen via een agentuurovereenkomst?  U bent vaak gebonden aan overeenkomsten die de agent heeft gesloten. Het is daarom belangrijk dat u uw zaken goed regelt. Een advocaat gespecialiseerd in de agentuurovereenkomst kan voor u een overeenkomst op maat opstellen. Zo bent u verzekerd van een goede juridische fundering waarop u uw samenwerking kunt opbouwen.

Wat wordt er in een agentuuroverereenkomst bepaald?

In de agentuurovereenkomst wordt bepaald welke bevoegdheden de agent toekomen. De principaal kan ervoor kiezen dat de agent slechts als doorgeefluik fungeert, of dat hij ook overeenkomsten mag sluiten in naam van de principaal en ook voor rekening van de principaal.

Beide vormen hebben voor- en nadelen. Een advocaat gespecialiseerd in de agentuurovereenkomst adviseert u graag welke vorm het beste bij u past en beoordeelt de juridische risico’s.

Mogen de afspraken van de wet afwijken?

In tegenstelling tot veel andere overeenkomsten is de agentuurovereenkomst expliciet in de wet geregeld en is de regelgeving grotendeels dwingend recht. Dit betekent dat niet afgeweken kan worden van de wet. Dit is zo geregeld vanwege het feit dat de agent vaak in een afhankelijke positie verkeert in verhouding tot de principaal. In zoverre lijkt de agentuur op de arbeidsovereenkomst.

Hoe kan een agentuurovereenkomst worden beëindigd?

De agentuurovereenkomst komt tot einde indien de bepaalde periode uit de overeenkomst ten einde is gekomen. Een tussentijdse beëindiging is mogelijk. Hierbij geldt vaak een opzegtermijn. Een advocaat gespecialiseerd in de agentuurovereenkomst kan u adviseren hoe u de overeenkomst juist kunt beëindigen.

Naast de beëindiging is de klantenvergoeding een heikel punt. Na beëindiging van de overeenkomst heeft de agent recht op een klantenvergoeding. De principaal heeft na de agentuurovereenkomst immers nog profijt van het door de agent verrichte werk. Ook dan kunt u het beste een advocaat inschakelen om de beëindiging correct te laten verlopen.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!

 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Beschikbaar vanaf vr 08:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 102 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 102 advocaten en meer dan 49 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.