Arbeidsrecht

Wilt u een medewerker ontslaan of heeft u net een medewerker ontslagen op staande voet? Of heeft u een conflict met een medewerker over het betalen van het loon? In al deze gevallen heeft u behoefte aan juridisch advies. Bij Omnius kunt rekenen op expertise op het gebied van het arbeidsrecht. Wij zoeken met u naar een oplossing die past bij het gewicht van de zaak, op deze manier kunt u makkelijk wel 30% op uw juridische kosten besparen.

Het arbeidsrecht is van toepassing als er een arbeidsrelatie is tussen de werkgever en de werknemer. Het arbeidsrecht gaat onder andere over de arbeidsvoorwaarden, de arbeidsovereenkomst en het ontslag.

Omnius helpt u onder andere bij het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten, advies bij reorganisaties, het aanvragen van ontslag en de onderhandelingen over de hoogte van de transitievergoeding. Samen met u bepalen we de best mogelijke oplossing. Wij bieden een kwalitatief product voor een zo laag mogelijke prijs: zo betaalt u nooit teveel.

Heeft u te maken met een vraagstuk in het arbeidsrecht? Neem contact op met onze intakebalie. Bel 088 629 00 47 of stel uw vraag direct via de website.

Waarmee helpt een jurist of advocaat bij arbeidsrechtelijke vragen?

Als werkgever heeft u geregeld te maken met het arbeidsrecht. Zo kunt u vragen hebben over het aantal vakantiedagen of de hoogte van het vakantiegeld. Ook zijn er minder leuke situaties: u verdenkt uw medewerker van fraude of uw bedrijf gaat door een moeilijke periode en u weet niet zeker of u uw medewerkers kunt blijven betalen. In deze situaties heeft u behoefte aan een arbeidsrechtadvocaat.

De arbeidsrechtadvocaten van Omnius behartigen uw belangen en helpen u bij zowel veelvoorkomende als complexe problemen. Omnius werkt volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp: wij bieden een kwalitatief product voor een zo laag mogelijke prijs. Zeven dagen per week kunt u uw hulpvraag voorleggen aan de intakebalie. Dit is kosteloos en vrijblijvend. In sommige gevallen volstaat een digitale oplossing, in andere gevallen is advies van een jurist of advocaat gewenst. U krijgt vooraf duidelijkheid over afspraken en tarieven.

Wij hebben kennis en ervaring in onder andere:

 • Het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Ontslagrecht
 • Het opstellen en beoordelen van beëindigingsovereenkomsten
 • Onderhandelen over transitievergoedingen
 • Concurrentiebedingen
 • Arbeidsgeschillen
 • Bedrijfsreglementen opstellen

Zekerheid van de juiste keuzes

Onze juristen en advocaten helpen u om potentiële problemen voor te zijn. Bijvoorbeeld door het opstellen van een arbeidsovereenkomst op maat. Maar ook door u goed te informeren over uw kansen in een juridische procedure en de mogelijke alternatieven daarvoor.

Bepaalde juridische vraagstukken lenen zich voor standaardisering en die kunnen wij altijd voor een vaste prijs aanbieding. Denk aan een loonvordering of second opinion. Andere zaken vereisen vanwege hun unieke karakter maatwerk. Onze advocaten zijn meestal goed in staat om van te voren tijd en kosten in te schatten, om zo tot een vaste prijsafspraak te komen voor een deel of voor de gehele zaak. Omnius kent drie typen uurtarieven, afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat die nodig is voor uw zaak. Neem contact op en vraag om advies over uw juridische vraag. Omnius helpt u graag verder.

Komt u er niet over uit met een werknemer? Wij helpen ook werkgevers.

Heeft u een conflict met een medewerker over loon, wilt u een werknemer ontslaan of heeft u een ander arbeidsrechtelijk vraagstuk? Bij Omnius kunt u rekenen op expertise op het gebied van het arbeidsrecht. We zoeken met u naar een oplossing die past bij het gewicht van de zaak en schakelen alleen een arbeidsrechtadvocaat in wanneer dit echt nodig is. Zo bespaart u tot wel 30% op uw juridische kosten.

Wat valt er onder arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht is van toepassing als er een arbeidsrelatie is tussen een werkgever en een werknemer. Dit rechtsgebied gaat bijvoorbeeld over de arbeidsvoorwaarden, de arbeidsovereenkomst en het ontslag.

Bij Omnius kunt u onder andere terecht voor:

 • Het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten
 • Advies bij een reorganisatie
 • Het aanvragen van ontslag
 • Het opstellen en beoordelen van beëindigingsovereenkomsten
 • Het opstellen van een concurrentiebeding
 • Onderhandelen over de hoogte van transitievergoedingen
 • Het opstellen van bedrijfsreglementen en arbeidsvoorwaarden
 • Advies en ondersteuning in geval van een conflict met een werknemer

Samen met u bepalen we de beste oplossing. Heeft u te maken met een vraagstuk in het arbeidsrecht? Bel voor advies met 088 629 00 47 of schakel direct een advocaat in.

Waarom een arbeidsrecht advocaat inschakelen?

Als werkgever heeft u geregeld te maken met het arbeidsrecht. Zo kunt u vragen hebben over het aantal vakantiedagen of de hoogte van het vakantiegeld. Ook zijn er minder leuke situaties: u verdenkt uw medewerker van fraude of uw bedrijf gaat door een moeilijke periode en u weet niet zeker of u uw medewerkers kunt blijven betalen. In deze situaties heeft u behoefte aan een arbeidsrechtadvocaat.

Arbeidsrecht bij Omnius

De arbeidsrechtadvocaten van Omnius behartigen uw belangen en helpen u bij zowel veelvoorkomende als complexe problemen. Omnius werkt volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp: wij bieden een kwalitatief product voor een zo laag mogelijke prijs. Zeven dagen per week kunt u uw hulpvraag voorleggen aan de intakebalie. Dit is kosteloos en vrijblijvend. In sommige gevallen volstaat een digitale oplossing, in andere gevallen is advies van een jurist of advocaat gewenst. U krijgt vooraf duidelijkheid over afspraken en tarieven.

Wat kost een arbeidsrecht advocaat?

Onze juristen en advocaten helpen u om potentiële problemen voor te zijn. Bijvoorbeeld door het opstellen van een arbeidsovereenkomst op maat. Maar ook door u goed te informeren over uw kansen in een juridische procedure en de mogelijke alternatieven daarvoor.

Hulp bij standaard juridische vraagstukken bieden we voor een vaste prijs aan. Andere zaken vereisen maatwerk vanwege hun unieke karakter. In zo’n geval schatten onze advocaten vooraf de tijd en kosten in, zodat jullie een prijsafspraak kunnen maken. We werken met drie typen uurtarieven, afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat die nodig is voor uw zaak. Neem voor meer informatie over onze tarieven gerust contact met ons op. Bel via 088 – 629 00 47 of stuur ons een bericht.

Juridisch advies in geval van ontslag

Ontslag is altijd een vervelende gebeurtenis, ook voor u als werkgever. Er zijn verschillende redenen voor ontslag, zoals disfunctioneren, financiële problemen of wangedrag. In sommige gevallen lopen de emoties hoog op en kan het zelfs zo ver komen dat er een advocaat ingeschakeld moet worden. De advocaten van Omnius zorgen voor een goede afsluiting van het dienstverband, zodat u beiden verder kunt. We ondersteunen u onder andere in de volgende gevallen:

Hulp bij transitievergoeding

Wanneer een werknemer ontslagen wordt, heeft hij in de meeste gevallen recht op een transitievergoeding. De werkgever kan zo’n vergoeding inzetten tijdens de zoektocht naar een  nieuwe baan. De werkgever en werknemer mogen zelf de hoogte van de transitievergoeding bepalen. Vanwege de uiteenlopende belangen is het verstandig om tijdens de onderhandelingen het advies van een arbeidsrechtadvocaat in te winnen.

Advies bij opstellen van arbeidsvoorwaarden

Wanneer een werknemer en werkgever een arbeidsrelatie aangaan, worden er arbeidsvoorwaarden afgesproken en vastgelegd in het arbeidscontract. Deze afspraken gaan bijvoorbeeld over loon, arbeidsuren, werktijden en vakantiedagen, maar ook het recht op pensioen en de mogelijkheid van een leaseauto. Bij het opstellen, maar ook in geval van een wijziging in de arbeidsvoorwaarden, kunt u de hulp inschakelen van een arbeidsrechtadvocaat. De advocaten van Omnius adviseren over de arbeidsvoorwaarden en helpen u om potentiële problemen voor te zijn.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 97 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 179 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 179 advocaten en meer dan 97 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.