Huur en verhuur bedrijfspand

Als u een bedrijfspand wilt huren of verhuren dan legt u de afspraken vast in een huurovereenkomst. Wij leggen uit waar u op let bij het opstellen en beoordelen van een huurovereenkomst van een bedrijfspand. Heeft u een vraag over de huur en verhuur van een bedrijfspand of bent u op zoek naar advies op maat? Bel onze intakebalie of stuur ons een bericht via WhatsApp en vraag om advies over uw juridische vraag. Omnius helpt u graag.

Anne had de droom om een taartenwinkel te starten. Na maanden twijfelen heeft ze de knoop doorgehakt: in het centrum van Utrecht wil ze een winkel beginnen. Ze gaat op zoek naar een bedrijfspand waar ze een horecagelegenheid mag vestigen. Ze komt een geschikt bedrijfspand tegen aan een van de grachten. Omdat het nog niet zeker is of ze daar de taartenwinkel kan vestigen, vanwege de vergunningverlening, neemt ze een ontbindende voorwaarde op in de huurovereenkomst.

Overeenkomst voor de huur of verhuur van een bedrijfspand

Als u een bedrijfsruimte wilt huren of verhuren legt u de afspraken die u met de andere partij maakt vast in een huurovereenkomst. Er is geen verplichting om de afspraken schriftelijk vast te leggen: u kunt ook mondelinge afspraken maken. Het probleem met mondelinge afspraken is dat u bij een conflict waarschijnlijk niet kunt bewijzen wat er is afgesproken.

Wilt u een overeenkomst voor de huur of verhuur van een bedrijfspand opstellen en heeft u vragen over de inhoud of wilt u dit contract laten beoordelen? Zeven dagen per week kunt u uw hulpvraag voorleggen aan de intakebalie. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Omnius gaat samen met u op zoek naar een oplossing die past bij het gewicht van uw zaak.

Personalia huurder en verhuurder (rechtsvorm)

In de huurovereenkomst van een bedrijfspand beschrijft u de bedrijfsruimte en neemt u het adres en de bestemming van de bedrijfsruimte op. Omschrijf wat er wel en niet bij de huur is inbegrepen. Belangrijk is dat de verhuurder nagaat wat de bestemming is van het pand en of deze bestemming overeenkomt met zijn voorgenomen bedrijfsactiviteiten.

Huurprijs en huurprijsverhoging

Huurder en verhuurder spreken een huurprijs af. In het contract leggen zij ook afspraken vast over de huurverhoging en of de huur onderworpen is aan BTW. Neem op wat er is afgesproken over gemeentelijke en andere belastingen, nutsvoorzieningen en servicekosten.

Heeft u vragen over de inhoud van het huurcontract van een bedrijfspand of wilt u dit contract laten beoordelen? Zeven dagen per week kunt u uw hulpvraag voorleggen aan de intakebalie. Dit is kosteloos en vrijblijvend.

Nick start een meubelzaak en heeft een pand op het oog.Omdat hij een startende ondernemer is spreekt hij een huurperiode van 2 jaar af: op die manier loopt hij geen enorm risico.

Huurtermijn

Er zijn in de wet regels voor de termijn van het huren van een bedrijfspand opgesteld. Bij een middenstandsbedrijfsruimte, ook wel bekend als de 290-ruimte, moet deze huurperiode minimaal 5 jaar zijn. Na deze periode wordt de huurtermijn automatisch verlengd met 5 jaar. Na 10 jaar wordt het een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd, tenzij er iets anders is afgesproken. Er is een uitzondering voor startende ondernemers: zij mogen een huurperiode van maximaal 2 jaar afspreken.

Bij andere bedrijfsruimten dan een middenstandsbedrijfsruimte, ook bekend als de 230a-bedrijfsruimten, mogen huurder en verhuurder zelf afspraken maken over de huurtermijn.

Huurovereenkomst bedrijfspand opzeggen

Als u de huurovereenkomst van een bedrijfspand wilt opzeggen gelden er bijzondere regels als het gaat om een middenstandsbedrijfsruimte. Vaak mag het opzeggen pas na 5 jaar en met een opzegtermijn van 1 jaar. Wilt u de huurovereenkomst van een middenstandsruimte opzeggen, gebruik dan ons model. Zo weet u zeker dat u de juiste informatie in de huuropzegging opneemt.

Bij andere bedrijfsruimten dan de middenstandsbedrijfsruimte kijkt u in het huurcontract om na te gaan wat er is afgesproken over het opzeggen van de huur of verhuur van het bedrijfspand. Maak bij het opstellen van een huurovereenkomst voor een bedrijfspand afspraken over de mogelijkheid van het opzeggen van de huur en verhuur.

De juristen en advocaten van Omnius helpen u om potentiële problemen voor te zijn. Wij adviseren u over het huren of verhuren van een bedrijfspand en het opstellen van een huurcontract. Omnius zoekt altijd naar een oplossing die past bij het gewicht van uw zaak: zo betaalt u nooit teveel. Wij bieden een kwalitatief product voor een zo laag mogelijke prijs.

Bel onze intakebalie of stuur ons een bericht via WhatsApp en vraag om advies over uw juridische vraag. Omnius helpt u graag verder.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 102 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

  7.9

Wij helpen u graag!

 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 102 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 102 advocaten en meer dan 49 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.