Met de komst en uitbreiding van de digitale wereld, ontstaan er nieuwe juridische vraagstukken. Het ICT-recht bewaakt de rechten op internet, van technologie, telecommunicatie en de grenzen van privacy. Omdat technologische ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen, is de wetgeving aan continue verandering onderhevig.

Als ondernemer krijgt u ongetwijfeld te maken met het ICT-recht. Misschien wilt u verkopen via het internet, moet u een licentievergoeding afsluiten bij het aankopen van software of heeft u een geschil over een domeinnaam. Laat u altijd goed adviseren door een advocaat, om problemen te voorkomen. Heeft u vragen of krijgt u te maken met een ICT-conflict? Neem dan contact op met een ICT-recht advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk.

E-Commerce

Steeds meer ondernemers starten met e-commerce. Wilt u niet achterblijven en bent u van plan om via een webshop uw diensten of producten te verkopen? Dat moet u rekening houden met een aantal juridische aspecten. U sluit bijvoorbeeld overeenkomsten via internet, moet algemene voorwaarden laten opstellen, krijgt te maken met het consumentenrecht en privacywetgeving. Lees meer

Domeinnaam

Wie gevonden wil worden op het internet, heeft een goede domeinnaam nodig. Omdat een domeinnaam maar één keer wordt uitgegeven geldt in de meeste gevallen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Een domeinnaam vertegenwoordigt een bepaalde waarde en kan daarom worden beschermd. Een domeinnaam kan echter ook opgeëist worden. Lees meer

Privacy statement

De bezoekers van uw website of gebruikers van uw product moet u informeren over wat u met hun gegevens doet. Een privacy statement of disclaimer is daarom essentieel. Daarnaast is het belangrijk om aansprakelijkheid uit te sluiten bij het per ongeluk versturen van virussen of veroorzaken van storingen aan apparatuur door uw website. Lees meer

Octrooi (patent)

Heeft u veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw product of technologische toepassing, dan wilt u natuurlijk niet dat een ander het namaakt of er met het idee vandoor gaat. Om uw uitvinding te beschermen, kunt u een octrooi (patent) aanvragen. Daarmee krijgt u voor dertig jaar het alleenrecht om het te produceren, verkopen en exploiteren. Lees meer

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 92 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 175 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.2

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 175 advocaten en meer dan 92 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.