Steeds meer ondernemers starten met e-commerce. Wilt u niet achterblijven en bent u van plan om via een webshop uw diensten of producten te verkopen? Dat moet u rekening houden met een aantal juridische aspecten. U sluit bijvoorbeeld overeenkomsten via internet, moet algemene voorwaarden laten opstellen, krijgt te maken met het consumentenrecht en privacywetgeving.
Een ICT-recht advocaat kan alle juridische aspecten omtrent e-commerce voor u afhandelen. Van het opstellen van documenten, het beoordelen van algemene voorwaarden of het adviseren over privacygevoelige informatie: bij een gespecialiseerde advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk bent u aan het juiste adres.
Overeenkomst via internet
Sluit u een overeenkomst via internet, dan loopt dat anders dan in de fysieke wereld. Een overeenkomst kunt u virtueel sluiten: klikken beide partijen op ‘ja’, dan is er een bindende overeenkomst gesloten.
Als ondernemer moet u de webshop zo structureren dat deze voldoet aan alle wettelijke eisen. Is één van de partijen bijvoorbeeld per ongeluk een overeenkomst aangegaan, dan moeten er herstelmogelijkheden bestaan die de overeenkomst ongedaan kunnen maken. Daarnaast is het ook verplicht om de gegevens van uw bedrijf op de website te plaatsen. Een ICT-recht advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk helpt u graag bij de juridische inrichting van uw webshop of een e-commerce conflict.
Wat heeft het consumentenrecht met e-commerce te maken?
Consumenten kopen in uw webshop, een belangrijk rechtsgebied in de e-commerce is daarom het consumentenrecht. Consumenten worden sterk beschermd door de wet. Zo kunnen klanten via een webwinkel (koop op afstand) binnen zeven werkdagen het gekochte product retourneren. Heeft u de website niet op orde, dan kan de retourneertermijn zelfs oplopen naar drie maanden. Voorkom problemen en onnodige kosten door u op tijd te laten adviseren en helpen door een ICT-recht advocaat.
Waarom zijn goede algemene voorwaarden zo belangrijk?
Wilt u zaken doen op internet dan zijn de algemene voorwaarden onmisbaar. U kunt uw aansprakelijkheid in grote mate uitsluiten en regels opnemen over bijvoorbeeld ruilen en retourneren.
Niet alleen de formulering van algemene voorwaarden is essentieel, ook de hantering daarvan. Voordat u een overeenkomst afsluit met een klant, moet u de algemene voorwaarden aanbieden. Doet u dat niet, dan mag de klant de voorwaarden vernietigen en zijn ze dus niet meer van toepassing. Laat u zich goed informeren en bijstaan door een ICT-recht advocaat, dan kunt u dit soort problemen voorkomen. Een gespecialiseerde advocaat uit het Omnius Advocatennetwerk kan voor u de algemene voorwaarden opstellen, adviseren over het gebruik en bijstaan in een conflict.
Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 96 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.
Kies zelf de juiste advocaat in uw regio
Gerelateerde blogs

Betalingsverplichting bij online kopen van tickets
Op welk moment is een online overeenkomst gesloten? Om een overeenkomst te sluiten, mondeling, schriftelijk of via een webwinkel, moet er sprake zijn van een aanbod en van een aanvaarding van dat aanbod. In twee van de hiervoor genoemde uitspraken …
Lees meer..