Als ondernemer heeft u verstand van zaken binnen uw eigen branche. Maar bij uw eigen bedrijf spelen ook juridische kwesties een rol. Met juridisch advies voor het mkb biedt Omnius hulp aan ondernemers en bedrijven. We helpen u graag met het opstellen van belangrijke documenten, zoals algemene voorwaarden en contracten. Ook adviseren we u hoe u kunt voldoen aan de wettelijke eisen en regels voor ondernemingen.

 • Elke dag te bereiken voor juridisch advies
 • Gratis intakegesprek met mkb jurist
 • Vaste en gunstige tarieven

Neem vrijblijvend contact op met Omnius wanneer u juridisch advies of rechtshulp wilt voor uw onderneming.

Rechtshulp voor mkb bedrijven

De juridische zaken waar u in uw bedrijf mee te maken krijgt, zijn vaak ingewikkeld. Daarom bieden we ondernemers binnen het mkb juridisch advies en rechtshulp. Heeft u een eenmanszaak, bv, nv, vof of maatschap of bent u zzp’er? Een jurist of advocaat staat u bij op het gebied van onder meer arbeidsrecht, ondernemingsrecht en intellectueel eigendomsrecht.

Kosten juridisch advies voor mkb

Omnius hanteert vaste tarieven voor juridisch advies en rechtshulp. Vooraf ontvangt u een overzicht van de kosten. Zo is het voor u altijd duidelijk wat precies de afspraken zijn. De tarieven en afspraken staan duidelijk beschreven in een opdrachtbevestiging. Zo heeft u altijd helder wat u mag verwachten voor welk tarief. We geven u graag meer informatie over onze tarieven.

Advocaten ondernemingsrecht

Met uw onderneming doet u verschillende handelingen: u geeft aandelen uit, sluit overeenkomsten met andere partijen of verkoopt producten aan klanten. Om ervoor te zorgen dat ook op juridisch vlak alles klopt, schakelt u een advocaat ondernemingsrecht van Omnius in. Onze juristen en advocaten weten wat er voor mkb’ers allemaal bij ondernemen komt kijken en zorgen ervoor dat uw juridische zaken goed geregeld zijn.

Bedrijf oprichten

Voor het oprichten van uw bedrijf raden we aan om een advocaat in de arm te nemen. Deze zoekt bijvoorbeeld voor u uit welke rechtsvorm het best bij uw onderneming past en stelt de algemene voorwaarden op. Goed opgestelde algemene voorwaarden zijn belangrijk voor een onderneming, want ze bieden u bescherming tegen juridische aansprakelijkheid. Of u nou juridisch advies voor uw mkb bedrijf wilt of begeleiding bij het oprichten van uw onderneming nodig heeft, wij staan voor u klaar.

Faillissement mkb en bedrijven

Bij financiële tegenslagen is het belangrijk dat u als ondernemer de juiste beslissingen neemt. Het kan zo zijn dat het aanvragen van een faillissement voor uw bedrijf onvermijdelijk is. We bieden u graag juridisch advies over het aanvragen en afwikkelen van een faillissement. Neem contact op met onze gespecialiseerde juristen.

Rechtshulp op het gebied van arbeidsrecht

Zodra u als mkb’er personeel aanneemt, krijgt u te maken met arbeidsrecht. U gaat met uw werknemer een arbeidsovereenkomst aan waarbij u allebei verplicht bent zich aan bepaalde regels te houden. Ook over andere personeelszaken moet u nadenken, zoals:

Een arbeidsrecht advocaat van Omnius staat u bij.

Juridisch advies contractenrecht

Voor het nalezen en opstellen van contracten raden we u altijd aan om een specialist in te schakelen. Een mkb ondernemer krijgt te maken met allerlei soorten overeenkomsten met andere partijen. Zaken als ontbinding van een overeenkomst, schadevergoeding, betalingstermijnen, contracten opstellen en aansprakelijkheid spelen hierbij een rol. Onze mkb juristen geven u graag juridisch advies bij vragen over contractenrecht.

Rechtshulp op het gebied van ICT-recht

Bedrijven en het mkb krijgen te maken met ICT-recht. Bij verkopen op het internet gelden wettelijke regels waaraan u moet voldoen. Als u een webshop heeft of online diensten aanbiedt, dan moet u duidelijke algemene voorwaarden hanteren op uw site. Ook een privacy statement of disclaimer waarin u toelicht wat u met de gegevens van gebruikers doet, is verplicht. De juristen en advocaten van Omnius voorzien mkb bedrijven graag van advies over ICT-recht.

AVG-pakket voor mkb bedrijven

In 2018 werd de nieuwe privacywetgeving ingevoerd. Deze aangescherpte wet dient ter bescherming van persoonsgegevens en is geldig in de hele Europese Unie. Een privacy statement moet in overeenstemming zijn met de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Klanten hebben het recht om te weten hoe u met hun gegevens omgaat. Onze juristen helpen u een juridisch kloppende privacyverklaring op te stellen.

Juristen gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht

Iets tastbaars is relatief gemakkelijk te beschermen, maar voor concepten en ideeën is dit vaak wat ingewikkelder. Het intellectueel eigendomsrecht dient ter bescherming van concepten die u heeft bedacht, zoals:

 • Handelsnaam
 • Logo’s
 • Muziek
 • Foto’s
 • Software

U wilt niet dat iemand er zonder uw toestemming met uw ideeën vandoor gaat. Omnius helpt mkb ondernemers graag hun intellectuele eigendom te beschermen.

Direct contact opnemen

Neem voor rechtshulp voor mkb bedrijven contact met ons op. Onze specialisten geven u graag juridisch advies.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 93 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!
 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius?

  Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

  Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 175 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
   8.1

  Over ons

  Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

  Met 175 advocaten en meer dan 93 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 20 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.