Opstellen arbeidsovereenkomst

Omnius heeft 83 advocaten arbeidsrecht advocaat

Een goede arbeidsovereenkomst met uw werknemer is van groot belang. In de overeenkomst worden uw rechten en plichten opgesomd. maar ook die van uw werknemer. Raadpleeg een advocaat arbeidsrecht bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst om arbeidsconflicten in de toekomst te voorkomen.

Wat is een arbeidsovereenkomst?

De arbeidsovereenkomst beheerst de relatie tussen de werknemer en de werkgever. Een arbeidsovereenkomst kan worden aangegaan voor een bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd. De arbeidsovereenkomst is het fundament van de arbeidsrelatie. U als werkgever moet er daarom voor zorgen dat alle juridische zaken goed zijn geregeld. Een advocaat kan u voorzien van de juiste overeenkomst voor uw situatie.

Wanneer is er sprake van een arbeidsovereenkomst?

Tegenwoordig werken veel mensen bij een werkgever, terwil ze eigenlijk op basis van een freelancecontract als ZZP’er aan de slag gaan of andersom. De wet bepaalt of er sprake is van een arbeidsovereenkomst, ongeacht het type overeenkomst u voor ogen had of heeft ondertekend. De wet stelt drie vereisten:

 • Er is een gezagsverhouding. U als werkgever mag uw werknemer opdrachten geven.
 • De werknemer ontvangt salaris (loon).
 • De werknemer moet zelf de werkzaamheden verrichten en mag daarbij (behalve collega’s) niemand laten helpen of inhuren.

Welke soorten arbeidsovereenkomsten zijn er?

Het is van belang dat u duidelijk voor ogen heeft wat voor dienstverband u met uw werknemer wilt aangaan. Niet in alle gevallen is een arbeidsovereenkomst de beste keuze. Daarnaast moet u bedenken wat voor soort dienstverband u aan wilt gaan. Een arbeidsovereenkomst kan namelijk bestaan uit:

 • Een contract van bepaalde tijd
 • Een contract van onbepaalde tijd
 • Een uitzendcontract
 • Een contract voor een bepaald project

Welke variant u kiest heeft gevolgen voor onder andere de proeftijd en ontslagregels. Een advocaat kan u adviseren welk type het beste bij u en uw onderneming past!

Wat wordt er geregeld in een arbeidsovereenkomst?

Het is belangrijk voordat u een dienstverband aangaat, dit vast te leggen in een contract: de individuele arbeidsovereenkomst. Hoewel een mondelinge overeenkomst ook mogelijk is, kunt u beter alle afspraken schriftelijk vastleggen. Zo voorkomt u arbeidsconflicten in de toekomst en is het contract een goed bewijsmiddel. Na ondertekening wordt de arbeidsovereenkomst bindend en kunt u in beginsel niet meer onder de gemaakte afspraken uitkomen.

In de arbeidsovereenkomst vindt u de arbeidsvoorwaarden. Welke arbeidsvoorwaarden u in de arbeidsovereenkomst wilt opnemen is aan u en de werknemer. Bij arbeidsvoorwaarden kunt u denken aan:

 • Verlof- en vakantiedagen
 • Salaris
 • Reiskostenvergoeding
 • Auto van de zaak
 • Laptop/telefoon van de zaak
 • Educatie
 • Pensioen

Een advocaat zorgt voor een goede opname van de voorwaarden in de overeenkomst. Zo voorkomt u strijd met de wet en bent u zeker van een goed contract.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!

 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Beschikbaar vanaf zo 12:00
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 102 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 102 advocaten en meer dan 49 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.