Opstellen bedrijfsreglement

Omnius heeft 84 advocaten arbeidsrecht advocaat

Wilt u een bedrijfsreglement laten opstellen binnen uw onderneming? Wat u vast wilt leggen in een bedrijfsreglement moet altijd voldoen aan eisen die de wet stelt. Een advocaat helpt u bij het vastleggen van de regels op een manier die is toegelaten door de wet en waarbij u niet hoeft te twijfelen aan de rechtsgeldigheid.

Wat is een bedrijfsreglement?

Het bedrijfsreglement bevat afspraken waar uw personeel en uw bezoekende klanten zich aan moeten houden. Deze regels zorgen voor een veilig en verantwoord werkklimaat binnen uw organisatie.

Voorbeelden van bedrijfsregels die u kunt opnemen in een bedrijfsreglement:

 • Toepassing camerabewaking
 • Mogelijkheid tot tassen- of kofferbakcontrole
 • Kledingvoorschriften
 • Gebruik van internet, telefoon en andere communicatiemiddelen

Ook meer personeelsgerichte regels kunt u in een bedrijfs- of personeelsreglement opnemen. U kunt denken aan:

 • Werktijden
 • Ziekmeldingen
 • Vakantieplanning
 • Personeelsdossiers
 • Pensioenregeling

Wat u vast wilt leggen in een bedrijfsreglement moet altijd voldoen aan eisen die de wet stelt. Bepaalde regels werken namelijk in op de privacy van uw werknemers en zijn niet altijd toegestaan. Een advocaat helpt u bij het vastleggen van uw regels in een bedrijfsreglement. Op een manier die is toegelaten door de wet en waarbij u niet hoeft te twijfelen aan de rechtsgeldigheid.

Hoe kan een bedrijfsreglement van toepassing verklaard worden?

Een ander belangrijk punt is de toepassing van het bedrijfsreglement. U kunt wel een goed bedrijfsreglement hebben, maar u moet het wel op een juiste manier van toepassing verklaren. Dit kan via de individuele arbeidsovereenkomst die u sluit met uw personeel (werknemers). Als u een nieuw bedrijfsreglement wilt toepassen, doet u dit via een afzonderlijk document. Een advocaat stelt voor u de juiste documenten op en checkt of uw bedrijfsreglement op de juiste manier wordt toegepast.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Wij helpen u graag!

 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 180 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1784 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 180 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.