Veel bedrijven werken samen met andere bedrijven, om zo de krachten te bundelen. Als u van plan bent om samen te werken met een ander bedrijf dan is het verstandig om de afspraken in een samenwerkingsovereenkomst vast te leggen. Wij leggen uit wat een samenwerkingsovereenkomst is, waarom het verstandig is om deze op te stellen en wat u in zo’n overeenkomst zet. Wilt u een samenwerkingsovereenkomst opstellen en bent u op zoek naar advies? Bel onze intakebalie, wij zijn zeven dagen per week bereikbaar.

Cornelis heeft een IT-bedrijf, hij ontwikkelt websites. Josien is grafisch ontwerper. Cornelis en Josien besluiten om hun krachten te bundelen, zodat zij klanten een aantrekkelijk pakket kunnen aanbieden. De afspraken leggen zij vast in een samenwerkingsovereenkomst.

Wanneer stel je een samenwerkingsovereenkomst op

Als twee, of meer, bedrijven willen samenwerken leggen zij de afspraken vast in een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking kan bijvoorbeeld gaan over een project, het aanvragen van subsidie, het bereiken van een bepaald doel, het delen van inkoopkosten of het gezamenlijk aanbieden van diensten.

Het is niet verplicht om een samenwerkingsovereenkomst op te stellen, maar het is wel verstandig. Op deze manier kunt u in de toekomst, bijvoorbeeld bij een conflict, aantonen wat er is afgesproken.

U kunt deze samenwerkingsovereenkomst zelf opstellen, gebruik hiervoor het model van Omnius. Op deze manier weet u zeker dat de belangrijkste afspraken in het contract staan. Heeft u specifieke vragen of wilt u advies op maat? Bel onze intakebalie, wij zijn zeven dagen per week bereikbaar.

Wat zet u in de samenwerkingsovereenkomst

Er zijn in de wet geen regels genoemd die u moet volgen bij het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst. Daarom kunt u overal vrijwel alles afspraken maken. Denk goed na over de afspraken die u wilt maken met uw samenwerkingspartner.

In de overeenkomst geeft u onder andere aan:

 • Welke partijen de samenwerking aangaan.
 • Hoe u gaat samenwerken.
 • Wat het doel van de samenwerking is.
 • Welke verplichtingen u aangaat.
 • Wat u afspreekt over de duur van de samenwerking en de mogelijkheid van (tussentijds) beëindigen.

Daarnaast kunt u over heel wat andere zaken afspraken maken, bijvoorbeeld over wie de risico’s draagt en de winstverdeling.

Let er wel goed op dat u geen andere overeenkomst opstelt, bijvoorbeeld een overeenkomst van opdracht. Voor deze overeenkomst gelden er wel wettelijke regels.

Een advocaat of jurist helpt u bij het opstellen van de overeenkomst en kan u bijstaan bij conflicten tijdens de samenwerking. Bel 088 – 629 00 47 voor een gratis telefonisch intakegesprek.

Einde van de samenwerkingsovereenkomst

Een aantal universiteiten in Nederland besluit om in het jaar 2019 samen te werken en om op deze manier meer internationale studenten aan te trekken. De samenwerkingsovereenkomst eindigt aan het eind van 2019: het jaar waarin de samenwerking plaatsvond is voorbij.

De samenwerkingsovereenkomst kan op een aantal manieren worden beëindigen. De manier van beëindigen hangt af van de situatie. Zo kan het doel bereikt zijn en eindigt de samenwerking daarom, of een van de partijen zegt de samenwerking op. Belangrijk is het om in het contract op te nemen of en hoe de samenwerking beëindigd kan worden.

Heeft u advies nodig over het opstellen of de uitleg van een samenwerkingsovereenkomst? Wij adviseren u graag. Wij helpen u bij het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst en voorzien u van advies op maat over de samenwerking. Samen met u zoeken we naar een oplossing die past bij het gewicht van uw zaak. Zo betaalt u nooit teveel. Bel onze intakebalie, wij zijn zeven dagen per week bereikbaar.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 102 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

  7.9

Wij helpen u graag!

 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 102 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  7.9

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 102 advocaten en meer dan 49 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.