Werkt u samen met een telemarketingbedrijf of schakelt u bijvoorbeeld een administratiekantoor in voor de personeelsadministratie? Dan dient u een verwerkersovereenkomst te sluiten met deze organisaties. Doet u dit niet? Dan voldoet u niet aan de AVG en loopt u het risico op hoge boetes en schadeclaims van werknemers of klanten. Als er iets is waar u als ondernemer niet op zit te wachten, is dat het wel! Laat u ondersteunen door Omnius, we helpen u graag uw verwerkersovereenkomst juridisch correct te krijgen.  

Omnius biedt u o.a. twee producten aan waarmee we u als MKB’er ontzorgen zodat u zich kunt focussen op waar u goed in bent: het ondernemen en uw vak. Bekijk hier onze twee producten:

Neem contact op met Omnius voor een gratis telefonisch intakegesprek: 088 – 629 00 29. Behoefte aan meer maatwerk? Ook dat is mogelijk!

Ben ik verplicht een verwerkersovereenkomst te sluiten?

Het antwoord is ja, als u gebruik maakt van verwerkers. De AVG bepaalt dat er een schriftelijke overeenkomst moet worden gesloten met alle verwerkers!

Niet iedereen die in opdracht van de verwerkingsverantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt is een verwerker. Alleen als u niet onder het gezag staat van of zich niet in een hiërarchische relatie bevindt ten opzichte van de verwerkingsverantwoordelijke, bent u verwerker. Werkt u in loondienst en vraagt uw baas aan u de personeelsadministratie te verzorgen, dan bent u dus géén verwerker!

Twijfelt u over de verplichting een verwerkersovereenkomst te sluiten? Heel logisch, de AVG is lastige materie! Neem voor de zekerheid contact op met onze juristen van de Omnius Juridische Intakebalie: 088 – 629 00 29. Op die manier loopt u geen onnodig risico door geen verwerkersovereenkomst te sluiten terwijl dit wel moet. Andersom verricht u geen extra werkzaamheden door een overeenkomst op te stellen terwijl dit wettelijk niet hoeft.

Wat staat er in een verwerkersovereenkomst?

Een verwerkersovereenkomst bevat onder meer (verplicht) een aantal zaken:

 • het onderwerp van de verwerking;
 • de duur van de verwerking;
 • de aard en het doel van de verwerking;
 • het type persoonsgegevens en de categorieën van betrokkenen waarover u informatie hebt;
 • de rechten en de verplichtingen van de verwerkingsverantwoordelijke.

Daarnaast worden er onder andere eisen aan de overeenkomst gesteld ten aanzien van:

 • beveiliging van de persoonsgegevens;
 • vernietiging van de persoonsgegevens na beëindiging van de verwerkersovereenkomst;
 • de zekerheid dat de verwerker alleen persoonsgegevens verwerkt onder de schriftelijke instructies van de verwerkingsverantwoordelijke;
 • geheimhouding.

De AVG stelt eisen aan de inhoud van een verwerkersovereenkomst. Als een overeenkomst niet voldoet aan de eisen van de AVG kunt u als organisatie geconfronteerd worden met maatregelen (bijvoorbeeld boetes) vanuit de toezichthouder. Als ondernemer zit u hier niet op te wachten. Daarnaast loopt u het risico dat betrokkenen (denk aan personeelsleden en cliënten) schadeclaims indienen omdat ze vinden dat hun privacy is geschonden. Boetes en claims bedreigen de bedrijfscontinuïteit: wees het voor en besteed aandacht aan de AVG!

Final check van uw bestaande verwerkersovereenkomst

Hebt u al een verwerkersovereenkomst opgesteld? Dan is het zinvol om deze juridisch te laten toetsen. Ervaring leert dat niet alle verwerkersovereenkomsten juridisch waterdicht zijn als deze zijn opgesteld door niet-juristen. Boetes en claims kunnen het gevolg zijn. Voorkom dit.

Final check nodig? Neem contact op voor een gratis intakegesprek: 088 – 629 00 29.

Omnius helpt u bij het opstellen van een verwerkersovereenkomst!

Hebt u vragen over de AVG of over onze producten? Neem contact op met de juristen van de Omnius Juridische Intakebalie. Zij kunnen u desgewenst doorverwijzen naar een advocaat in uw regio voor het uitvoeren van één van onze pakketten of – indien uw situatie daarom vraagt – voor het verrichten van meer maatwerk.

Bekijk onze producten:

De advocaten die zijn aangesloten bij Omnius hebben veel ervaring met het opstellen van verwerkersovereenkomsten in verschillende branches, voornamelijk in het MKB maar ook bij grotere organisaties. Ze zijn uitstekend  in staat om snel en adequaat de specifieke “do’s and don’ts” van uw vakgebied te vertalen naar een juridisch correcte verwerkersovereenkomst.

Voordelen van het inschakelen van onze aangesloten advocaten:

 • de advocaten beperken zich niet alleen tot het bieden van een standaardoplossing maar bezorgen u ook concurrentievoordeel door de AVG zo toegespitst mogelijk in uw organisatie onder te brengen;
 • onze aangesloten advocaten zijn gespecialiseerd in privacywetgeving, onder andere binnen het MKB;
 • onze aangesloten advocaten zijn in het bezit van het hoog aangeschreven Omnius Keurmerk. Voor u betekent dit: uitstekende service en hoge kwaliteit tegen een transparant en gunstig tarief!

Voorkom problemen en zorg ervoor dat uw organisatie AVG-proof is! Bel 088 – 629 00 29 voor een gratis telefonisch intakegesprek.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 50 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Bel nu voor advies:

Gratis intakegesprek

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 103 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

  8.0

Wij helpen u graag!

 • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
 • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
 • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 47
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 44 70 67 12

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Omnius Ondernemersdesk

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe

verwijderen

Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius?

Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Omnius Keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 103 advocaten
 • Als beste beoordeeld

  Op basis van 1902 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
  8.0

Over ons

Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

Met 103 advocaten en meer dan 50 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.