Horecarecht

Het horecarecht gaat niet over een rechtsgebied, er komen veel rechtsgebieden bij kijken. Onder andere het bestuursrecht, het ondernemingsrecht en het huurrecht. Wij leggen de belangrijkste punten van het horecarecht aan u uit. Bent u op zoek naar advies op maat over het horecarecht? Wij hebben specialistische kennis in huis en adviseren u graag. Bel onze intakebalie, wij zijn zeven dagen per week bereikbaar.

Horecarecht

Het horecarecht gaat over veel verschillende onderwerpen: horecavergunningen, personeelszaken, de huur van de ruimte, terrassen, geluidsoverlast, kansspelautomaten, het aflopen van de huurtermijn en het rookverbod onder andere. Er komt veel bij kijken en de kans is daarom groot dat u met het horecarecht te maken krijgt. Wij delen een aantal onderwerpen van het horecarecht die vaak voorkomen.

Huurpand

Bij het huren van een pand voor uw horecagelegenheid komt veel kijken. Zo wilt u als u een pand huurt zeker zijn dat er een horecavergunning afgegeven wordt. Ook kunt u te maken krijgen met huuraanpassingen, onderhoud en het einde van de huurtermijn. Wij adviseren u graag over het huren van een horecagelegenheid, het beoordelen van een huurcontract en over problemen die zich voordoen tijdens de huurovereenkomst. Neem contact op met onze intakebalie. De juristen van de Omnius intakebalie analyseren uw situatie en brengen de mogelijkheden voor u in kaart.

Horecavergunning

Als u in een horecagelegenheid alcoholhoudende dranken wilt schenken heeft u een horecavergunning nodig. De vergunning heeft betrekking op het pand. Als er iets verandert, de zaak wordt bijvoorbeeld verbouwd, dan moet deze vergunning opnieuw worden aangevraagd. In sommige gemeenten dient u een exploitatievergunning horecabedrijf aan te vragen.

De burgemeester mag het verlenen van een vergunning weigeren, in veel gevallen blijkt deze weigering ten onrechte te zijn. Heeft u vragen over de benodigde vergunningen, het aanvragen van een vergunning of is de vergunning geweigerd? Omnius adviseert u graag over de mogelijkheden.

Katelijne heeft een strandtent. In de zomermaanden is het heel druk, in de andere maanden is het een stuk rustiger. Ze wil personeel aannemen op basis van een oproepcontract. Op die manier voorkomt ze dat er op rustige dagen teveel personeel staat in de strandtent.

Arbeidsrecht

In de horeca heeft u veel te maken met tijdelijk personeel. Het is verstandig om de juiste contracten aan uw personeel aan te bieden: u wilt voorkomen dat u in rustige seizoenen teveel personeel moet betalen. Een nulurenovereenkomst kunt u zelf opstellen. Heeft u vragen over deze overeenkomst of wilt u advies over de arbeidsovereenkomst? Een advocaat of jurist helpt u bij het opstellen van de overeenkomst het adviseren over de arbeidscontracten. 088 – 629 00 47 voor een gratis telefonisch intakegesprek.

Marlies heeft een koffiezaak in het centrum van Amsterdam. Aan de voorkant van de zaak heeft ze een populair terras. De gemeente besluit dat Marlies niet langer een terras mag hebben voor haar zaak. Marlies wil weten wat zij kan doen: ze verliest veel klandizie als ze niet langer een terras heeft.

Terras

Als u een terras wilt bij uw horecazaak, of als u een bestaand terras wilt uitbreiden, dient u de vergunningsmogelijkheden te onderzoeken. Ook is het belangrijk om in kaart te brengen wat de mogelijke bezwaren tegen het terras van de omwonenden kunnen zijn.

Wij adviseren u graag over de vergunningsmogelijkheden van een terras en ook helpen wij u bij het aanvragen van een vergunning. Met onze unieke trapsgewijze juridische dienstverlening bieden wij voor ieder juridisch probleem de meest passende oplossing. Op deze manier kunt u makkelijk wel 30% op uw juridische kosten besparen.

Er komt veel kijken bij het horecarecht en voor veel zaken is het verstandig om vooraf advies in te winnen. Wij hebben de benodigde kennis in huis en adviseren geregeld horecaondernemers. Heeft u een vraag of bent u op zoek naar advies over een geschil, vergunningverlening of procedure? Bel onze intakebalie via 088 – 629 00 47 of stuur ons een bericht via WhatsApp en vraag om advies over uw juridische vraag. Omnius helpt u graag verder.

Omnius is het grootste netwerk in Nederland van zelfstandige en onafhankelijke advocatenkantoren. Ruim 96 kantoren vormen samen het Omnius Advocatennetwerk.

Gratis intakegesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 1 GB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Omnius Keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 185 advocaten
  • Als beste beoordeeld

   Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden

   8.4

  Wij helpen u graag!
  • Bel, mail of app gratis met de ondernemersdesk
  • Bespreek uw juridische situatie met een jurist
  • Vrijblijvend advies voor de beste oplossingen
  Bel met de intakebalie
  088 - 629 00 47
  Beschikbaar vanaf
  Neem contact op
  Stel uw vraag via WhatsApp
  06 - 21 29 20 19

  De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar

  Maandag
  Dinsdag
  Woensdag
  Donderdag
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  08:00-18:00 uur
  Vrijdag
  Zaterdag
  Zondag
  Feestdagen
  08:00-18:00 uur
  09:00-17:00 uur
  12:00-16:00 uur
  Gesloten

  Omnius Ondernemersdesk

  "*" geeft vereiste velden aan

  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
  Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: png, pdf, jpg, jpeg, gif, csv, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 15 MB, Max. aantal bestanden: 5.
   Hidden
   Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
   Zo kan het dus ook

   Waarom Omnius?

   Rechtzoekenden verwachten transparantie, servicegerichtheid en duidelijkheid over tarieven. Omnius voldoet aan die behoeften en maakt de juridische dienstverlening voor een brede groep ondernemers en particulieren toegankelijk.

   Om u te voorzien van het beste advies werkt Omnius volgens de formule van trapsgewijze juridische hulp. Eerst legt u de hulpvraag kosteloos en vrijblijvend voor aan de intakebalie. Dat kan zeven dagen per week. Samen zoeken we naar het beste antwoord op uw vraag. Soms volstaat een digitale oplossing. Een andere keer is het beter om een advocaat in te schakelen. Verwacht altijd duidelijkheid over afspraken en tarieven.

   • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
   • Omnius Keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
   • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
   • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 185 advocaten
   • Als beste beoordeeld

    Op basis van 1951 beoordelingen van door ons geholpen rechtzoekenden
    8.4

   Over ons

   Met onze vooruitstrevende diensten en digitale oplossingen willen we het verschil maken in de – soms nog ouderwetse – juridische branche. De Omnius-formule heeft ervoor gezorgd dat we zijn uitgegroeid tot het grootste en meest succesvolle advocatennetwerk van het land.

   Met 185 advocaten en meer dan 96 aangesloten kantoren, is Omnius het grootste advocatennetwerk van Nederland. Om de kwaliteit te waarborgen en de rechtzoekende ervan te verzekeren dat we onze beloftes nakomen, hebben we het Omnius Keurmerk in het leven geroepen. Het hoofdkantoor is te vinden in Utrecht, waar zo’n 45 medewerkers hun best doen om u te voorzien van de beste juridische hulp.

   Er zijn advocaten gevonden.

   Klik hier voor de resultaten.